back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαξονία και Βρανδεμβούργο: οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τη διπλή κάλπη

Διαβάστε επίσης

Οι κρατιδιακές εκλογές της Κυριακής στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο πλησιάζουν και δημοσιεύθηκαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σαξονία: πρώτη η CDU, δεύτερη η AfD

Τα ποσοστά της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) συνεχίζουν να ανεβαίνουν, έστω και με αργό ρυθμό όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης και η ψαλίδα με την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) ανοίγει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το ZDF, η CDU βρίσκεται στο 32%, ενώ η AfD στο 24,5%, αρκετά πίσω, αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεύτερη.

Ακολουθούν η Αριστερά με 14%, οι Πράσινοι με 11%, οι Σοσιαλδημοκράτες με 8,5% και οι Φιλελεύθεροι οι οποίοι με ποσοστό 5% θα επανέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο.

Πάντως, το 33% των ερωτηθέντων παραμένουν αναποφάσιστοι.

Βρανδεμβούργο: μάχη στήθος με στήθος SPD-AfD

Διαφορετικό είναι το κλίμα στο Βρανδεμβούργο. Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey, επιβεβαιώνει τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών. Για την πρώτη θέση κυριολεκτικά κονταροχτυπιούνται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με την Εναλλακτική για τη Γερμανία. Και τα δύο κόμματα βρίσκονται το 20.3%.

Ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με 18%, η Αριστερά με 15,5%, οι Πράσινοι με 14,8%, ενώ οι Φιλελεύθεροι και σε αυτό το κρατίδιο μπαίνουν οριακά στο τοπικό κοινοβούλιο με 5%.

Οι κάλπες την Κυριακή ανοίγουν στις 09.00 και κλείνουν στις 19.00 ώρα Ελλάδος, όποτε θα βγουν και τα exit poll, τα οποία παραδοσιακά στη Γερμανία, όπως και οι δημοσκοπήσεις, άλλωστε, είναι εξαιρετικά αξιόπιστα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα