back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ν/σ για τα διπλώματα οδήγησης

Διαβάστε επίσης

Με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη για το νομοσχέδιο που αφορά τα διπλώματα οδήγησης, ωστόσο περιέχει πολλές διατάξεις και από άλλα υπουργεία ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί σήμερα Παρασκευή και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια..

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς με τα διπλώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα που σχετίζονται με κυκλώματα παράνομης απόδοσης διπλωμάτων, και με επιστολή του ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να επαναληφθεί η Διάσκεψη Προέδρων Βουλης για την διαδικασία.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να επαναληφθεί η διάσκεψη για τη διαδικασία, λέγοντας ότι πράγματι υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι ενσωματωμένες στο νομοσχέδιο και όχι εν είδη διάσπαρτων τροπολογιών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι αυτή η πρακτική δεν είναι κανόνας αλλά πηγάζει από τις πολλές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, όπως η αποσυμφόρηση για τα διπλώματα..

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, επικαλέστηκε την αναγκαιότητα να προχωρήσει η ρύθμιση για να αποσυμφορηθει η κατάσταση με τους 100.000 πολίτες που περιμένουν για τις εξετάσεις διπλωμάτων, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει και ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας που θα ίσχυσαν από 1η Σεπτεμβρίου.

Αντιπαράθεση ξέσπασε και για την παρουσία του προέδρου των Σχολών Οδηγών, Διαμαντή Ηλιάδη που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για κυκλώματα απονομής διπλωμάτων και παρόλα αυτά σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών είναι άτυπος σύμβουλος του.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συζήτηση, η Μέρα 25 θα απόσχει της ψηφοφορίας, θα καταψηφίσει εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο και το ΚΙΝΑΛ αλλά και η Ελληνική Λύση.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα