back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλιφόρνια: Πυρκαγιά σε σκάφος – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σκάφος που επέβαιναν 34 επιβάτες και πέντε άντρες του πληρώματος κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ . Φόβοι για δεκάδες νεκρούς.

Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά “το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα”, είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ.

Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες.

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.

Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.

Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως ανταποκρίθηκε σε κλήση για μια φωτιά σε σκάφος 23 μέτρων κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, στη Νότια Καλιφόρνια και πως έχει διασώσει πέντε άτομα από τα περισσότερα των 30 που βρίσκονταν στο σκάφος.  «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως το σκάφος φλέγεται αυτή τη στιγμή», ανέφερε εκπρόσωπος της ακτοφυλακης.

Η ακτοφυλακή έγραψε στο Twitter: «Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει πολλαπλές επιχειρήσεις διάσωσης με τη συνδρομή τοπικών φορέων για να βοηθήσει πάνω από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε πλοίο κοντά στο νησί Santa Cruz».

Για τουλάχιστον 34 νεκρούς κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο Fox News από τη φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος στην Καλιφόρνια, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ.

Νωρίτερα, σε ένα tweet η αμερικανική Ακτοφυλακή ανέφερε πως ορισμένα μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εκκένωση των επιβατών που παραμένουν στο σκάφος.

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, ο Μπιλ Νας, είπε ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύς. «Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί. «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς», πρόσθεσε.

«Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και (…) να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», κατέληξε ο Μπίμις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα