back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών με άδειες για πιστόλια αερίου και φωτοβολίδων

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Γερμανών που αποκτούν άδεια για χρήση πιστολιών αερίου και φωτοβολίδων, μη θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδες Reinische Post.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αγγίζοντας τις 640.00030.000 περισσότεροι από ό,τι στο τέλος του 2018. Το 2014, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 260.000.

Το αίσθημα ανασφάλειας μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία

Oι αστυνομικές αρχές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη σε ένα “αίσθημα ανασφάλειας που υποβόσκει” στην γερμανική κοινωνία. Αυτό καταδεικνύουν οι στατιστικές.

“Τουλάχιστον έπειτα από τα γεγονότα της παραμονής πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία οι πολίτες αισθάνονται ολοένα και λιγότερο ασφαλείς”, εξηγεί ο επικεφαλής της αστυνομίας, Όλιβερ Μάλτσοου, αναφερόμενος στις επιθέσεις δεκάδων ανδρών βορειοαφρικανικής καταγωγής οι οποίοι λήστεψαν και επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η “μικρή άδεια οπλοκατοχής”

Δεν είναι δύσκολο να αποκτήσει κανείς τη λεγόμενη “μικρή άδεια οπλοκατοχής” (“Kleiner Waffenschein”) στη Γερμανία: στις περισσότερες περιπτώσεις, κάθε πολίτης άνω των 18 ετών με λευκό ποινικό μητρώο ο οποίος θεωρείται “σωματικά και ψυχικά υγιής” μπορεί να την εξασφαλίσει.

Περισσότερο επικίνδυνα από ό,τι φαίνεται

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πιστόλια αερίου και φωτοβολίδων έχουν πολλές ομοιότητες με τα κανονικά όπλα και εάν εκπυρσοκροτήσουν σε κοντινή απόσταση μπορούν να είναι θανάσιμα, μετατρέποντας τα θύματα σε δράστες.

Η λύση είναι η αστυνόμευση

Ο Μάλτσοου επισημαίνει ότι ένας καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η ασφάλεια στους γερμανικούς δρόμους θα ήταν η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας.

5,4 εκατ. άδειες για κανονικά όπλα

Σύμφωνα με τη Reinische Post, που συγκέντρωσε δεδομένα από τα υπουργεία Εσωτερικών των 16 γερμανικών κρατιδίων, περίπου 5,4 εκατομμύρια κανονικά όπλα βρίσκονταν υπό την κατοχή ιδιωτών το 2018, σημειώνοντας αύξηση 17.000 από το 2017. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για τουφέκια και περίστροφα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα