back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γενέθλια με γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Τα σημερινά 45α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανέφελα. Γεννούν προβληματισμό και συζητήσεις εντός του Κινήματος Αλλαγής αναμοχλεύοντας τη συζήτηση που με διάφορες αφορμές έρχεται και ξανάρχεται στο προσκήνιο.

Αν δηλαδή επιβάλλεται μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων η επιστροφή στο όλον ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά έγραψε προ ημερών σε άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου αμφισβητώντας το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής και δια της τεθλασμένης την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Αιχμές Γερουλάνου κατά της Φ. Γεννηματά

Αιχμηρός έναντι της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εμφανίσθηκε στο μεταξύ μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη, ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε :«δεν θεωρώ τα θέματα της κεντροασριστεράς κλειστά. Απο την μια έχεις ενα ΚΙΝΑΛ που λεει οτι εχει τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και απο την αλλη το Συριζα, πιστεύω οτι ο δρόμος που έχουμε μπροστά είναι πολύ σημαντικός. Βλέπω μια μάχη μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Συριζα για να δουν ποιος ειναι πιο πολύ Πασοκ. Αν αύριο έλεγε η ηγεσία του κόμματος ποιος θελει να καταργηθεί το Πασοκ, θα ξεσηκωνόντουσαν πολλοί, όχι το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος. Αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για την κ. Γεννηματά με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: θέλουμε ενα συνέδριο ΠΑΣΟΚ που να ειναι βαθιά δημοκρατικό, θέλουμε δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο συνέδριο, δεν θα είχαμε θέματα αρχηγίας αν υπήρχαν δημοκρατικές διαδικασίες».

Εκδηλώσεις στη Λάρισα

Σε αυτό το φόντο θα πραγματοποιηθεί η αποψινή ομιλία (μετά τις 7.30) της κ. Γεννηματά για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, η οποία επελέγη από το επιτελείο του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αναδείξει τους διαχρονικούς και ιδιαίτερους δεσμούς της δημοκρατικής παράταξης με τον αγροτικό κόσμο. «Tο ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας ήταν πάντα στο πλευρό του αγρότη», δήλωσε κατά την κατάθεση στεφάνου στο Κιλελέρ η κ. Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ, η κ. Γεννηματά αναμένεται κατά την ομιλία της ατγότερα απόψε αναμένεται να υπεραμυνθεί του εγχειρήματος για ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μέσα από την παρουσία του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι δομικό στοιχείο είναι το ΠΑΣΟΚ. Πολλές φορές άλλωστε στο παρελθόν έχει επισημάνει χαρακτηριστικά “δεν μπορούμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ”.

Πηγή προσκείμενη στο προεδρικό περιβάλλον σχολίασε μεταξύ άλλων με αφορμή την αρθρογραφία του Νίκου Παπανδρέου προχωράμε με το ΚΙΝΑΛ, πάσα άλλη συζήτηση έκλεισε κατηγορηματικά. 

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης… όχι στο όλον ΠΑΣΟΚ

Και ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποψινή ομιλία Γεννηματά, στενοί συνεργάτες της όπως ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σπεύδουν να απορρίψουν την επιχειρηματολογία περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του κ. Χριστοδουλάκη ότι δηλαδή μόλις πριν από πέντε μήνες το συνέδριο αποφάσισε την ενιαία πορεία του κόμματος. Επεσήμανε μάλιστα πως αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση.

«Η βάση του χώρου μας τοποθετήθηκε ξεκάθαρα πριν από 5 μήνες 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί δημοκρατικά και ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Έτσι θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτό τον απόηχο και με αφορμή τη σημερινή επέτειο του ΠΑΣΟΚ από τα 45 χρόνια της Ιδρυτικής Διακήρυξης, ο κ. Χριστοδουλάκης με άρθρο του στα ΝΕΑ διερωτάται μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να παράγουμε ή απλώς να αναπαράγουμε;».

Στ. Μαλέλης: Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στρίψει το τιμόνι Αριστερά.

Στο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου απάντησε με δική του αρθρογραφία στη διαδικτυακή σελίδα in.gr o Σταμάτης Μαλέλης. Μεταξύ άλλων αναφέρει : το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζουν προβλήματα φυσιογνωμίας τα οποία δεν λύνονται με αλλαγές ονομάτων και επισημαίνει:«Είναι σαφές ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στρίψει το τιμόνι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Πρέπει να βάλει κατακόκκινες γραμμές με τη συντήρηση. Η συνεχής ροή στελεχών μας προς τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι κάποιοι ήταν έτοιμοι από καιρό». Υπογραμμίζει ακόμη με νόημα οτι οι πολίτες θέλουν αλλαγή πολιτικής και «απομάκρυνση όσων έχουν εγκλωβίσει το Κίνημα σε ρόλο κομπάρσου».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα