back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στους αγρότες για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα γίνει το επόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή διαμαρτύρεται, μεταξύ άλλων, τόσο για τις τιμές στα προϊόντα που πουλιούνται σε τιμές χαμηλότερες από τις περσινές, όσο και για το κόστος παραγωγής το οποίο αυξάνεται, ενώ ισχυρίζεται ότι οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή τους δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ ή δίνεται μία μικρή αποζημίωση που δεν καλύπτει το μέγεθος της ζημιάς. Ακόμα, οι παραγωγοί τονίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια.

Επιπλέον, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι τα αδιέξοδα στην κτηνοτροφία είναι ακόμα μεγαλύτερα, ενώ οι αποφάσεις της ΕΕ για το τσίπουρο θα επιφέρουν την μείωση του εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα