back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία για την αύξηση στην ΔΕΗ- Συνάντηση με Ν.Μηταράκη για τα συνδικάτα

Διαβάστε επίσης

Τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη συνάντησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με αφορμή την επιχειρούμενη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την λειτουργία των συνδικάτων. Τα μέλη του ΠΑΜΕ τόνισαν στον κ. Μηταράκη ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία νομοθετική παρέμβαση.

« Μας απάντησε ότι όλες οι προωθούμενες αλλαγές όταν δοθούν στην δημοσιότητα θα αποτελέσουν προϊόν κοινωνικής διαβούλευσης με τα σωματεία και τα συνδικάτα πριν προωθηθεί προς ψήφιση στο Σώμα της Βουλής», τόνισαν μέλη του ΠΑΜΕ αμέσως μετά την συνάντηση με τον υφυπουργό.

Διαμαρτυρία στην ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη, πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επιχειρούμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τα περίπου 250 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο, χωρίς να εμποδίσουν στους υπαλλήλους να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Στα πανό τους ξεχωρίζει το βασικό τους  σύνθημα που είναι «Όχι στις αυξήσεις τιμολογίων-Στις διακοπές ρεύματος-Στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις απολύσεις». Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΗ.

Ειδικότερα το ΠΑΜΕ καταγγέλει:

·Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης», που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.

· Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.

· Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.

· Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

Κώστα Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα