back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γίγαντες φούρνου με ντομάτα και λουκάνικο

Διαβάστε επίσης

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Για πάμε να τους φτιάξουμε…την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού, ας πούμε αυτό το φαγητό στην χύτρα θέλει μόνο τρία τέταρτα της ώρας, ακούραστα.

Έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα η την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.
Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, λίγη ρίγανη, αν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε δυο καυτερές πιπεριές ξερές, που όμως μετά θα τις πετάξετε και τα βάζουμε να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας, η την γάστρα αν σας αρέσει.

Ρίχνουμε και όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα, ρίχνετε μέσα πράσινη πιπεριά αν σας αρέσει, εγώ έβαλα απ αυτές που κρατώ μέσα στο ξύδι κάνα δυο, κομμένα καρότα σε ροδέλες, λίγο θυμάρι, ντομάτες περασμένες στο μούλτι.

Θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για να έρθουν να χυλώσουν, τότε θα ρίξουμε και το λουκάνικο της αρεσκείας μας, εγώ βάζω πάντα καπνιστό από την Κρήτη.
Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, λίγο τυρί της αρεσκείας σας, φρέσκο ψωμί και το κρασάκι σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα