back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι σημαίες της Γαλλίας και της Ε.Ε. μπαίνουν στις σχολικές τάξεις

Διαβάστε επίσης

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όλα τα σχολεία είναι πλέον υποχρεωμένα να έχουν σε κάθε τάξη την σημαία της Γαλλίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και αναρτημένους τους στίχους από τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ επικύρωσε την τροπολογία που είχε δημοσιευθεί ήδη από τον Φεβρουάριο και προέβλεπε την τοποθέτηση σημαίας και στίχων σε κάθε σχολική τάξη. Και αυτό με στόχο οι τάξεις, όπως σημειώνεται στο σχετικό κείμενο, να είναι “ένας προνομιακός χώρος όπου οι νέοι θα μπορούν να μάθουν να σέβονται τις αξίες της δημοκρατίας”.

Το μέτρο αφορά όλες τις σχολικές τάξεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και μπήκε σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου όπου ξεκίνησε το διδακτικό έτος 2019-2020.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων απαντούν ότι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα ή ακόμα και τον χρόνο για να προμηθευτούν τις σημαίες και έτσι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς να τηρείται η οδηγία του υπουργείου.
Το κόστος της κάθε σημαίας, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των γαλλικών μέσων, μπορεί να κυμαίνεται από τα 20 έως και τα 150 ευρώ, ανάλογα το υλικό, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο επανήλθε με διευκρινιστική εγκύκλιο που προβλέπει ότι οι στίχοι του εθνικού ύμνου μπορεί να είναι σε μία απλή αφίσα και οι σημαίες σε απλές φωτογραφίες – ακόμα και από έγχρωμη φωτοτυπία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα