back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διάσωση του Αμαζονίου στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διάσωση του Αμαζονίου, και πορεία στην πρεσβεία της Βραζιλίας, πραγματοποίησαν στο πάρκο Ριζάρη περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Την ανοιχτή διοργανώνει η Extinction Rebellion με τη συμμετοχή και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων. H Extinction Rebellion καλεί τις κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης να ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τις συνέπειες της εκμετάλλευσης του τροπικού δάσους και να ΔΡΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ για την όποια δυνατή διάσωση και αποκατάστασή του, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πορευόμενες με αλληλεγγύη στους αυτόχθονες του δάσους.

Οι διοργανωτές έχουν πλακ για την καταστροφή του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές και την τεράστια οικολογική καταστροφή, με συνθήματα οπως « τα πνευμονία μας καίγονται- το 1/4 τιυ Αμαζονίου κάηκε για το κέρδος». Έξω από την πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν μια συμβολική θεατρικού τυπου παράσταση με ένα πολύ μικρό αυτοσχέδιο φερέτρο που μέσα στο εσωτερικό του έχει καμμένα κλαδιά. Η κίνηση αυτή γίνεται με αφορμή τα εκατονταδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου που παραδόθηκαν στις φλόγες στον Αμαζόνιο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα