back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα όμορφα χωριά όμορφα φωτογραφίζονται

Διαβάστε επίσης

Η ομορφιά και η ποικιλομορφία των ελληνικών χωριών στο στόχαστρο της καλλιτεχνικής ομάδας «Greek Instagramers Events»

Ο λόγος για τo Project «#My_Greece: Villages» έναν ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας, ο οποίος έχει στόχο να αναδείξει την παράδοση, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τις εποχές, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ξεχωριστές εικόνες που συναντάμε στα πανέμορφα, γνωστά και άγνωστα, χωριά της Ελλάδας.

Διοργανωτές του διαγωνισμού είναι η ομάδα Greek Instagramers Events η οποία κλείνει 6 χρόνια επιτυχημένης διαδρομής στον χώρο της φωτογραφίας, με πολλές δράσεις στο ενεργητικό της.

Καλούνται, λοιπόν, φωτογράφοι κάθε επιπέδου να στείλουν φωτογραφίες με θέμα τα χωριά της Ελλάδας, με προθεσμία υποβολής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Το δε κόστος συμμετοχής είναι μηδενικό.

«My_Greece: Villages»

«Το Project «My_Greece: Villages» αποτελεί την συνέχεια του πετυχημένου «#My_Greece, Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 Ιnsta-Φωτογράφων», το οποίο κατάφερε να προβάλει για 2 συνεχόμενα χρόνια τις ομορφιές της χώρας μας σε εγχώριο και διεθνές κοινό», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η Έλλη Αγιαννίδη από την ομάδα των διοργανωτών. Η έκθεση παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Χανιά, Τρίκαλα, Ναύπακτο, 33η&34η Philoxenia, Athens International Tourism Expo 2018, 18ο Technopolis Jazz Festival και φιλοξενείται μόνιμα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος της ANEK Lines. Το λεύκωμα διακρίθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς στην κατηγορία «Ευ Ζην» στα Public Book Awards 2018.

«Το νέο μας εγχείρημα «My_Greece: Villages» εκτός από τα αξιοθέατα, θα εστιάζει έντονα στον ανθρώπινο παράγοντα και θα αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας, Καλούμε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να συμμετέχουν χωρίς κόστος συμμετοχής και προθεσμία υποβολής έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Οδηγίες μπορούν να βρουν στο link: tinyurl.com/gre-mgv. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί την σαιζόν 2019 – 2020 σε σημαντικούς προορισμούς της Ελλάδας και το εξωτερικό και θα συνοδεύεται από έκδοση φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων Bell».

«Greek Instagramers Events»

«Η καλλιτεχνική ομάδα «Greek Instagramers Events» δημιουργήθηκε το 2013» προσθέτει η κα Αγιαννίδη. «Αποτελείται από τον Γιώργο Βέργαδο, την Σταυρούλα Σπυρέα και εμένα. Στόχος μας ήταν να συσπειρώσουμε την ελληνική κοινότητα των φίλων της φωτογραφίας δημιουργώντας ένα βήμα δημιουργικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Μέλη της ομάδας μας είναι χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι καθώς και άνθρωποι που διατηρούν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης και αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διοργανώσει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας πανελλαιδικής εμβέλειας, συνεργαστήκαμε με δήμους και πολιτιστικούς φορείς, προσφέραμε δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας σε φίλους της ομάδας μας. Επίσης φωτογραφικά Projects όπως η Αναβίωση της Παλαιάς Αθήνας, που διοργανώνει η ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια τις αποκριές.  Γενικά προσπαθούμε να γνωριζόμαστε και να περνάμε καλά μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

«Όλες μας οι δράσεις ανακοινώνονται δημόσια στο facebook (facebook.com/grevents.gr) και στο InstagramProfile της ομάδας (@gr_events). Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε αυτές χωρίς εγγραφές ή συνδρομές αρκεί να ενημερώνεται έγκαιρα για αυτές».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα