back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Eυρωπαίος αξιωματούχος: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στόχων των πλεονασμάτων

Διαβάστε επίσης

Η χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, όπως ζητά η κυβέρνηση, για επενδύσεις είναι συμβατή με το πρόγραμμα, επισήμανε αξιωματούχος της ευρωζώνης, εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής. Συγχρόνως, σημείωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονάσματων.

Το θέμα της ένταξης των επιστροφών των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στον προϋπολογισμό συζητήθηκε κατά το χθεσινό Εuroworking group σύμφωνα με δηλώσεις Eυρωπαίου αξιωματούχου. «Τα κέρδη από ANFAs και SMPs, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Eυρωπαίος αξιωματούχος.

Τόνισε, ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Αργυρού παρουσίασε τις ιδέες της ελληνικής πλευράς, δεν αναφέρθηκε ωστόσο σε μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όπως επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος η συζήτηση με τους εταίρους τις χώρες γίνεται σε επίπεδο πολιτικών και τόνισε ότι είναι νωρίς να αναφερθούμε σε αναθεώρηση των στόχων.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε, ότι τα υπουργεία οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης βλέπουν από θετικά έως ουδέτερα την πρόθεση της Ελλάδος για πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ. Η χώρα ωστόσο έχει καταθέσει όπως επεσήμανε αίτημα προς το Ταμείο.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα