back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος ενόψει συνεδρίου ΠΑΣΟΚ: Ενδιαφέρομαι για την ηγεσία

Διαβάστε επίσης

Επανέρχεται ο Παύλος Γερουλάνος και ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του χρόνου εκφράζει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, ασκώντας εκ νέου κριτική στη Φώφη Γεννηματά.

Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Parapolitika” εξέφρασε την αισιοδοξία του το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής «στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά».

Ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του χρόνου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εαν τον ενδιαφέρει η ηγεσία, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας». Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Κριτική στη Φ. Γεννηματά

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε το ζήτημα είναι «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά». «Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, άσκησε εκ νέου κριτική στη Φώφη Γεννηματά καθώς, όπως σημείωσε, εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», συμπλήρωσε ο Παύλος Γερουλάνος και επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3η Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα και Δεν έγινε αυτό».

Απάντηση μέσω κύκλων της Χ. Τρικούπη

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι, σχολιάζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στις δηλώσεις Γερουλάνου. Οσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη. Και εκτίθενται προσωπικά»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα