back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Δημοσκοπήσεις για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον Μπόρις Τζόνσον, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της εκλογής του στον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι φωνές αυτές έγιναν εντονότερες μετά τα απανωτά «χαστούκια» του βρετανού πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει κάτι που οι Βρετανοί… φοβούνται περισσότερο από τον Μπόρις Τζόνσον και το άτακτο Brexit.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον ηγέτη τον Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ιστοσελίδας «Politico», η κοινή γνώμη της χώρας φοβάται λιγότερο το άτακτο Brexit απ’ ότι τον αντίπαλο του Μπόρις Τζόνσον για την Ντάουνινγκ Στρητ!

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Hanbury» για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Politico» δείχνει ότι πολλοί περισσότεροι Βρετανοί φοβούνται για τα αποτελέσματα που θα είχε στη χώρα η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κόρμπιν, σε σχέση με την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 43% των Βρετανών θεωρούν τον γενειοφόρο αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης χειρότερο από το σημερινό αδιέξοδο στο θέμα του Brexit.

Μόνο το 35% των πολιτών θεωρεί ότι το άτακτο Brexit θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την Βρετανία. Το ένα τέταρτο (25%) θεωρεί ότι και τα δύο – ο Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στρητ και το Brexit χωρίς συμφωνία – θα ήταν το ίδιο καταστροφικά για την Βρετανία.

Στο μεταξύ, το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Μπόρις Τζόνσον ιδανικό για πρωθυπουργό ενώ για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 18%.

Η δημοσκόπηση του «Politico», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», διεξήχθη στο πλαίσιο του πιο έντονου πολιτικού δράματος των τελευταίων δεκαετιών που διεξήχθη στο Γουεστμίνστερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα