back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ανάπτυξη για όλους» στο καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη από χθες ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ. Τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το απόγευμα στο Βελλίδειο συνεδριακό Κέντρο θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο και την οικονομική πολιτική για το 2020.

Στην πρώτη παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική για το 2020 και το κυβερνητικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κινηθεί σε λογική παροχολογίας αλλά θα αναφερθεί στις φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτές θα περιλαμβάνονται η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου για τις επιχειρήσεις και οι εκπτώσεις φόρου για τμήμα των δαπανών αναβάθμισης κτιρίων. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την άρση των εμποδίων στην προσέλκυση των επενδύσεων.

Τα τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων – ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων”.

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και “θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό”.

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι “το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας”. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Πάνω από 3.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, της παρουσίας του πρωθυπουργού και των συλλαλητηρίων που διοργανώνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα. Περισσότεροι από 3.300 αστυνομικοί έχεις επιστρατευθεί για τη φύλαξη της πόλης, ενώ συνολικά 11 διμοιρίες θα μετακινηθούν εκτάκτως από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και 6 των Υ.ΜΕ.Τ. Επίσης, ισχυρή αστυνομική δύναμη θα υπάρχει και στους γύρω νομούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής της έκθεσης των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη.

 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ

10:30-13:15 Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού

Αυξημένα τα μέτρα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Επί ποδός έχουν τεθεί 3 χιλιάδες αστυνομικοί καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες από συνδικάτα αντιεξουσιαστές, αλλά και αντιτιθέμενους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα οι ένστολοι.

Αυξημένα μέτρα από την ΕΛΑΣ. Έντεκα διμοιρίες μεταβαίνουν εκτάκτως από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. Σε αστυνομικό κλοιό κατειλημμένα κτίρια.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα