back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΘ: Σε πρώτο πλάνο η ψηφιακή Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Την ψηφιακή Ελλάδα σε πρώτο πλάνο θα θέσει για 2η συνεχόμενη χρονιά το αφιέρωμα Digital Greece, που θα φιλοξενηθεί στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Digital Greece είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers. Πραγματοποιείται με στόχο την προβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στεγάζεται, όπως και πέρυσι, στα Περίπτερα 6 και 12.

Startups και scaleups, δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης, θα δώσουν και φέτος το δυναμικό «παρών» ως μόνιμοι εκθέτες αλλά και μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα.

Δεδομένου ότι η 84η ΔΕΘ τιμά την Ινδία, μία οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη και στις νέες τεχνολογίες, το ενδιαφέρον εκθετών και κοινού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο.

Οι εκθέτες του Περιπτέρου 12 θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα διαθέσει το Digital Greece, να πραγματοποιήσουν B2B και B2C meetings με τους εκθέτες της Τιμώμενης Χώρας.

Στα Β2Β meetings, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν και εταιρείες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) κ.α.

Το αφιέρωμα Digital Greece θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις:

INNOVATION HUB από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Found.ation
DEMO DAY EVENT που υλοποιείται από το European Institute of Innovation & Technology Food (EIT Food)
EIT Raw Materials acceleration programme σε συνεργασία με το European Institute of Innovation & Technology Raw Materials (EIT RAW Materials)
Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με REGENERATION
Demo Day του Okthess με συμμετοχή επενδυτικών ταμείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Παγκόσμιο συνέδριο αγρο-επιχειρηματικότητας 4ο Global Agripreneurs Summit (GAS), 7 έως 11 Σεπτεμβρίου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα