back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

HΠΑ-Ελλάδα (15.30): Όπως στη Σαϊτάμα

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στο Mundobasket και όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στις 15:30 (EΡT Sports) στο «Shenzhen Bay Sports Center».

Η Αργεντινή, η Πολωνία, η Σερβία και η Ισπανία προκρίθηκαν ήδη στα προημιτελικά του Mundobasket. Η δεύτερη μέρα της δεύτερης φάσης περιλαμβάνει τον αγώνα της εθνικής μας κόντρα στις ΗΠΑ (15:30 EΡT Sports).

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πέμπτη φορά αντιμέτωπες, με τις ΗΠΑ, να έχουν το πάνω χέρι, καθώς μετρούν τρεις νίκες (103-95: Παγκόσμιο 1990, 97-58: Παγκόσμιο 1994, 84-61: Παγκόσμιο 1998).

Η ελληνική ομάδα όμως έχει την τιμή να είναι η τελευταία που υποχρέωσε την Team USA σε ήττα σε επίσημο ματς (Ελλάδα-ΗΠΑ 101-95, ημιτελικός Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Σαϊτάμα).

Δυο προβλήματα αντιμετωπίζει ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο Τέιτουμ θα απουσιάσει πιθανότατα με πρόβλημα στον αστράγαλο ενώ ο Σμαρτ έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Ενδιαφέρον προκαλεί η κόντρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, Μπρουκ Λόπες και Κρις Μίντλετον.

Σε περίπτωση νίκης οι ΗΠΑ θα «κλειδώσουν» την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται δυο νίκες (με ΗΠΑ και Τσεχία) για να περάσει στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση που η Εθνική μας ηττηθεί από τους Αμερικάνους και νικήσει την Τσεχία, τότε θα θέλει νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας για να πάρει την πρόκριση μέσω της τριπλής ισοβαθμίας.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Φέρντιναντ Πασκάλ (Φιλιππίνες) και Βόιτσεχ Λίσζκα (Πολωνία).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα