back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπληκτικός Ναδάλ κατέκτησε το US Open και τον 19ο Grand Slam τίτλο του

Διαβάστε επίσης

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 3-2 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον 4ο τίτλο του στο τουρνουά και 19ο Grand Slam της καριέρας του.

Εκπληκτικό τένις παίχτηκε στο Arthur Ashe Stadium από Ναδάλ και Μεντβέντεφ. Μετά από 4 ώρες και 54 λεπτά, ο Ράφα επικράτησε του Ρώσου αντιπάλου του με 3-2 σετ (7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4) και έφτασε τις 19 κατακτήσεις τίτλων Grand Slam, με τον Ρότζερ Φέντερερ να είναι ο μόνος που τον ξεπερνά έχοντας 20.

Ο δύο αντίπαλοι έπαιξαν στα… ίσια το πρώτο σετ αλλά στο 6-5 ο Ναδάλ πέτυχε ένα κομβικό μπρέικ που του έδωσε το πρώτο σετ με 7-5. Ίδια ιστορία και στο δεύτερο σετ με τον Ισπανό να κάνει νωρίτερα το μπρέικ, να προηγείται με 4-2 και να κάνει το 2-0, επικρατώντας εύκολα με 6-3.

Ο Μεντβέντεφ που βρισκόταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, είδε τον μεγάλο του αντίπαλο να του σπάει για μια ακόμα φορά το σερβίς και να παίρνει προβάδισμα με 3-2 στο 3ο σετ. Σε εκείνο το σημείο όμως σαν να πάτησε ένα κουμπί και άλλαξε την πορεία του τελικού. Ο Ρώσος απάντησε στο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 4-4 και μάλιστα με δεύτερο μπρέικ κατάφερε να επικρατήσει με 7-5 και να κάνει το 2-1 καταχειροκροτούμενος από το κοινό που έβλεπε τένις υψηλού επιπέδου.

Ο Ναδάλ δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στα χτυπήματα του Μεντβέντεφ, με αποτέλεσμα και το τέταρτο σετ να πάει στον Ρώσο που επέστρεψε από το πουθενά ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 5ο και καθοριστικό για την έκβαση του τελικού σετ ο Ναδάλ σοβαρεύτηκε και με δύο μπρέικ κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 αγγίζοντας τη νίκη. Ο Μεντβέντεφ το πάλεψε μειώνοντας σε 5-4 αλλά ο Ράφα δεν ήταν διατεθειμένος να πέσει θύμα έκπληξης και εκμεταλλευόμενος το τρίτο championship point του έκλεισε τον τελικό στο 6-4 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Δείτε φάσεις από τον τελικό

https://youtu.be/S63gJTsLiXc

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα