back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με Γιάννη Αντετοκούνμπο θα ξεκινήσει η αντικαπνιστική εκστρατεία

Διαβάστε επίσης

Αντικαπνιστική εκστρατεία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αθλητές, καλλιτέχνες αλλά και πρώην καπνιστές που ταλαιπωρήθηκαν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, θα ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει για την αντικαπνιστική του καμπάνια, η οποία θα είναι διαδραστική, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υγείας σκέπτεται σε συνεργασία με τα υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αγορά θερμαστρών, έτσι ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορούν οι πελάτες τους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

Παράλληλα επισήμανε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου δεν πέτυχε τόσα χρόνια γιατί οι Έλληνες δεν έχουν προτεσταντική νοοτροπία για να υπακούσουν στις απαγορεύσεις και ότι δεν τους αρέσει να τους κουνάνε το δάχτυλο. Ανέφερε ακόμη ότι τα διάφορα αντικαπνιστικά φυλλάδια δεν ήταν αποτελεσματικά.

Πρόσθεσε ότι είναι είναι αναφαίρετο δικαίωμα και επιλογή για κάποιους να θέλουν να καπνίζουν. Αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνουν σεβόμενοι τα δικαιώματα των μη καπνιστών.

Ο κ. Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ δοκίμασε την εφαρμογή MedApp που συνδέει την ανθρώπινη καρδιά με το Microsoft HoloLens AR, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τον καρδιολόγο που του επιτρέπει λεπτομερή προβολή σε πραγματικό χρόνο της καρδιάς του κάθε ασθενή. Επίσης επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα