back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέσω προολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο η εθνική

Διαβάστε επίσης

Σε προολυμπιακό τουρνουά θα πρέπει να συμμετάσχει η εθνική για να βρεθεί στο Τόκιο το 2020, η οποία τερμάτισε στην 11η θέση.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα διαγωνιστούν συνολικά 12 ομάδες με τις Νιγηρία (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία), Ιράν (Ασία) και Ιαπωνία (διοργανώτρια).

Ουσιαστικά, εκκρεμούν δύο ακόμη εισιτήρια για τα απευθείας εισιτήρια στο Τόκιο τα οποία θα δοθούν στις δύο καλύτερες βάσει κατάταξης ευρωπαϊκές ομάδες που θα προκύψουν από τις Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία.

Όποιες τρεις ομάδες δεν βρουν τον… δρόμο προς την Ιαπωνία θα μετάσχουν στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, που θα δώσουν με την σειρά τους τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην διαδικασία αυτή και μαζί της θα βρεθούν άλλες 15 ομάδες βάσει ranking του Παγκοσμίου Κυπέλλου (άλλες 12 δηλαδή μετά από τις τρεις ευρωπαϊκές των προημιτελικών) και ειδικότερα οι Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Στο γκρουπ αυτό των 16 ομάδων θα προστεθούν άλλες οκτώ μέσω wild cards, με δύο εκπροσώπους από κάθε ήπειρο. Την δεδομένη στιγμή δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι ημερομηνίες ή οι τέσσερις οικοδέσποινες, με τις Λιθουανία και Σλοβενία (wild card) πάντως να δηλώνουν ήδη υποψηφιότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα