back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάστα Φλώρα

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουμε…

Μαλακώνετε μισό πακέτο βούτυρο, αν θέλετε, το βάζετε για πέντε λεπτά μέσα στο φούρνο μέσα σ ένα πυρεξάκι, η το μαλακώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αφού λοιπόν το μαλακώσουμε, το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, όχι περισσότερη, αφού η μαρμελάδα θα γλυκάνει ιδιαίτερα το γλυκό μας και τα χτυπάμε καλά καλά ν’ ασπρίσουν.

Μετά, ρίχνουμε δυο κρόκους αυγών, ένα ρακοπότηρο κονιάκ ή λικέρ, ό,τι έχετε, εγώ ας πούμε, βάζω λικέρ ρόδι που έχω μπόλικο και συνεχίζετε το ανακάτεμα καλά.

Αμέσως μετά, με τα χέρια σας, λίγο λίγο, θα ανακατέψετε το αλεύρι, που θα είναι περίπου τρία φλιτζάνια, με ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, η θα πάρετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, η ζύμη που θα φτιάξετε πρέπει να είναι εύπλαστη και μαλακή, κάτι σαν την ζύμη του κουραμπιέ ας πούμε…

Κόβετε ένα κομμάτι από την ζύμη και το κρατάτε, για να κάνετε τα μπαστουνάκια για το στόλισμα και την άλλη την βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο, αν έχετε ειδικό για τάρτες, αλλιώς ότι έχετε, απλά να το βουτυρώσετε μην σας κολλήσει και την πιέζετε με τα χέρια να καλύψει όλο το ταψάκι και ανεβάστε τη λίγο στα τοιχώματα, για να μπορεί να υποδεχτεί την μαρμελάδα.

Ό,τι μαρμελάδα έχετε στο σπίτι, την βάζετε πάνω στην ζύμη και την στρώνετε όμορφα να πάει παντού, εγώ την τελευταία φορά που έφτιαξα, έβαλα μαρμελάδα σύκο που είχα από το καλοκαίρι.

Τώρα, με την ζύμη που κρατήσατε, κάντε κορδόνια και βάλτε τα πάνω από την μαρμελάδα ώστε να γίνει ένα πλέγμα.

Βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε τη για είκοσι λεπτά, το πολύ μισή ώρα.

Ωραιότερο πράγμα από ένα μυρωδάτο καφέ και ένα κομμάτι υπέροχη πάστα φλώρα το απόγευμα, από τα χεράκια σας, δεν υπάρχει…

Θα με θυμηθείτε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα