back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η ανακατασκευή της Ομόνοιας

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται τα έργα στην πλατεία Ομονοίας με σκοπό να αλλάξει και να δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας, κατόπιν της οποίας κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου αναμένουν αλλαγή σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή.

Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομόνοιας, σηματοδοτείται η αρχή της ανάταξης του κέντρου, καθώς μια καινούργια Ομόνοια, ασφαλής, φωτισμένη, καθαρή θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων και θα πάψει να αποτελεί άντρο παραβατικών συμπεριφορών. Θα σταματήσει, δηλαδή να αποτελεί «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της πόλης.

Καταλυτική η παρέμβαση Μπακογιάννη

Το σύνθημα για επίσπευση των έργων που γίνονται εδώ και αρκετούς μήνες στην πλατεία Ομονοίας, ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, δόθηκε μόλις πρόσφατα από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο. Η άμεση παρέμβαση του δημάρχου, που ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και συντήρησης που έχουν καθυστερήσει, ώστε η πλατεία με τις παρεμβάσεις που είχαν σχεδιαστεί, να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, φαίνεται πως ήταν καταλυτική καθώς εργολάβοι και συνεργεία κινούνται πλέον με εντατικούς ρυθμούς ώστε να παραδώσουν το έργο μέσα στο νέο χρονοδιάγραμμα που τους έθεσε επιτακτικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αλλάζει όλη η εικόνα της πλατείας- επανέρχεται το σιντριβάνι- Ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις

«Με την ανακασκευή της πλατείας ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο την Ομόνοια, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αρχίζουν να διαχέονται στις γειτονιές γύρω από αυτή, δίνοντάς τους ζωή και ανάπτυξη», τονίζουν με νόημα καταστηματάρχες, κάτοικοι της περιοχής και απλοί περαστικοί.

Στην πλατεία Ομονοίας αναμένεται να δούμε ξανά σιντριβάνι, που τόσο πολύ έχει συνδεθεί στην μνήμη των Αθηναίων με την συγκεκριμένη πλατεία, θα είναι φωτισμένη με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED, θα έχει πράσινο- όπου τεχνικά μπορεί να υποστηριχτεί, καθώς από κάτω βρίσκεται η πλάκα του μετρό-σκιάδια και νέα δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον η οποία θα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Αυτές είναι η αλλαγές που θα δούμε στην πολύπαθη πλατεία Ομονοίας που εδώ και κάποιους μήνες έχει καλυφθεί με ψηλά ελενίτ, γύρω-γύρω, καθώς γίνονται έργα αποκατάστασης και συντήρησης που κρίθηκαν αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών καθώς το δάπεδο ήταν εντελώς ακατάλληλο- αλλού γλίστραγε κι αλλού σκόνταφτες.

[su_slider source=”media: 126607,126608,126609,126610,126611″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Παράπονα για την αργοπορία του έργου

Ο κόσμος και οι ξένοι επισκέπτες που περπατούν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, φθάνοντας στην πλατεία Ομονοίας, βλέπουν από τον Ιανουάριο που ξεκίνησαν τα έργα μια μεταλλική περίφραξη και μια ταμπέλα που τους καλεί να κάνουν υπομονή μέχρι να τελειώσουν τα έργα. Τα καφέ περιμετρικά της πλατείας μένουν άδεια, μιας και κανείς δεν θέλει να ξαποστάσει υπό τους ήχους τρυπανιών και εκσκαφέων. Τα πούλμαν με τους τουρίστες που φθάνουν στην Ομόνοια, αδειάζουν και οι άνθρωποι απομακρύνονται για να μην ακούν τη φασαρία από τα έργα.

Έρχονται πελάτες και μας κάνουν παράπονα γι’ αυτό που βλέπουν από τα παράθυρά τους», τονίζει μιλώντας στον Αθήνα 9.84 υπάλληλος ξενοδοχείου που βρίσκεται πάνω στην Ομόνοια, προσθέτοντας ότι έχει καταγράψει μια αισθητή μείωση των κρατήσεων στο ξενοδοχείο αυτό το καλοκαίρι. Όπως λέει χαρακτηριστικά, τουρίστες που έχουν κλείσει δωμάτιο έπειτα από μια-δυο ημέρες φεύγουν, γιατί δεν αντέχουν την αποκρουστική εικόνα του εργοταξίου για τις διακοπές τους.

Την ίδια ώρα, καταστηματάρχης στην πλατεία Ομονοίας μιλά για αισθητή πτώση του τζίρου από τότε που ξεκίνησαν τα έργα μιας και ο κόσμος αποφεύγει να κατέβει στην Ομόνοια από τότε που ξεκίνησαν τα έργα.

Γ. Αποστολόπουλος: Στην τελική ευθεία τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών, Γεώργιος Αποστολόπουλος, μιλώντας για το θέμα της ανάπλασης στην Ομόνοια, τόνισε : Υπολογίζεται τα έργα να είναι έτοιμα σε περίπου 2 μήνες. Θα υπάρχουν στοιχεία νερού και πράσινο που είναι απαίτηση και των Αθηναίων. Η αναβάθμιση της πλατείας θα συμβάλει και γενικότερα στην ευρύτερη ανάταξη της περιοχής καθώς είναι γνωστό ότι εξελίσσονται επενδύσεις τουριστικές γύρω από την πλατεία Ομονοίας, και όχι μόνο… Υπάρχουν επίσης και παρά πολλές εμπορικές δράσεις και με την αναβάθμιση της πλατείας πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε και στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα