back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Πανεπιστημιακό Φυτώριο της Ιεράς Οδού

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 100 είδη φυτών, βιολογικά κρασιά και φυτοχώματα με Πανεπιστημιακό υπόβαθρο στην καρδιά της Αθήνας

Με το πολλά υποσχόμενο brand name «Γνώση» το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παράγει και εμπορεύεται βιολογικά κρασιά, τρία είδη υψηλής ποιότητας φυτοχωμάτων και περισσότερα από 100 είδη καλλωπιστικών φυτών εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου. Τα προϊόντα παράγονται από τους ίδιους τους φοιτητές της σχολής και πωλούνται σε πολύ καλές τιμές. Στο Φυτώριο του Πανεπιστημίου, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Οδό 75, εκτός από τις πωλήσεις πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις.

Το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελείται από δυο τμήματα. Από ένα  θερμοκήπιο τεσσάρων αιθουσών, συνολικής έκτασης 1,7 στρέμματος το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 και από ένα υπαίθριο χώρο συνολικής έκτασης σε έκταση περίπου 0,5 στρέμματος. Καλλιεργούνται και πωλούνται 100 είδη καλλωπιστικών φυτών εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου.

«Τα καινούργια μας προϊόντα τα οποία κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι τρία είδη υψηλής ποιότητας φυτοχωμάτων με την επωνυμία «Γνώση» ένα για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ένα για παχύφυτα και κάκτους και ένα για οξύφυλλα» λέει στον Αθήνα 9.84, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Κηποτεχνίας, Χριστίνα Μιγκίρου. «Στα κρασιά μας γίνεται βιολογική οινοποίηση. Παράγουμε τρεις ποικιλίες Σαββατιανό, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά με βιολογική καλλιέργεια στα αμπέλια μας στα Σπάτα. Το brand name «Γνώση» περιλαμβάνει και τα καλλωπιστικά φυτά μας. Έχουμε κάποιους πιστούς πελάτες εδώ και χρόνια που μας εμπιστεύονται για την ποιότητα των φυτών μας και για τις χαμηλές τιμές ωστόσο ένα φυτώριο μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν είναι τόσο γνωστό. Οι πελάτες μας λαμβάνουν επίσης συμβουλές, που αφορούν είτε στην επιλογή του κατάλληλου φυτού είτε στη φροντίδα που απαιτεί. Τα έσοδα διατίθενται για τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας αλλά και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου» καταλήγει η κα Μιγκίρου.

Οι τιμές

Οι τιμές στα φυτά εσωτερικού χώρου ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 20 ευρώ, που συνήθως κοστίζουν τα φυτά ύψους 1,5 – 2 μέτρων. Στα φυτά εξωτερικού χώρου η τιμές ξεκινούν επίσης από το 1 ευρώ και φτάνουν τα 12 ευρώ. Τα φυτοχώματα των 20 λίτρων κοστίζουν 3,5 ευρώ και των 40 λίτρων 6 ευρώ. Τα βιολογικά κρασιά από 5 έως 7,5 ευρώ η φιάλη.

Ο κοινωνικός ρόλος του Φυτωρίου

Το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί επίσης ως χώρος εκπαίδευσης αλλά και ως χώρος εργασίας τόσο των φοιτητών για την πρακτική τους άσκηση αλλά και αποφοίτων με σύμβαση εργασίας. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Αττικής «Η Ελπίδα» πραγματοποιώντας ανθοκομικά εργαστήρια και επίσης διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια και ξεναγήσεις για παιδιά 3 έως 10 ετών, όπως το πρόγραμμα «Οι μικροί κηπουροί».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα