14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία το Davis Cup

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις που αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟΪ Club.

Εκτός του 21χρονου Στέφανου Τσιτσιπά (No 8 στον κόσμο), στη διάθεσή του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Χατζηνικολάου βρίσκονται επίσης ο Μιχάλης Περβολαράκης (Νο 461, γεν. το 1996), ο Μάρκος Καλοβελώνης (Νο 713, γεν. το 1994) και ο Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο 1598, γεν. το 2000).

Στa γήπεδα του TATOI Club θα αγωνιστούν συνολικά οκτώ ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Στον 1ο όμιλο, επικεφαλής θα είναι το Λουξεμβούργο που έχει την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια βαθμολογία των χωρών (Νο 65), ενώ στον 2ο όμιλο επικεφαλής θα είναι η Εσθονία (Νο 67).

Οι πρώτες από τον κάθε όμιλο θα αγωνιστούν για την άνοδο στον τελικό του Σαββάτου με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Μαρτίου του 2020.

Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους αγώνες των ομίλων της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup. Η εθνική μας ομάδα τένις θα έχει δύσκολο έργο αφού αναμένεται να παλέψει με το Μονακό, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία για τις δύο θέσεις που οδηγούν στα play offs ανόδου.

Θεωρητικά πρόκειται για τις τρεις πιο δυνατές ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά. Οι πρώτες από τον κάθε όμιλο θα αγωνιστούν για την άνοδο στον τελικό του Σαββάτου με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Μαρτίου του 2020.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα γίνει η επίσημη Τελετή Έναρξης, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων καθημερινά, από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, θα ξεκινάει στις 11:00 και θα ολοκληρώνεται μετά τις 18:00. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δύο απλά και ένα διπλό.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ DAVIS CUP

1ος όμιλος

Λουξεμβούργο

Πολωνία

Μονακό

Ελλάδα

2ος όμιλος

Εσθονία

Λετονία

Μαυροβούνιο

Βόρεια Μακεδονία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα