back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλή: Θετική γνώμη για Ταχιάο-Κουρέτα στη διοίκηση της Αττικό Μετρό

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής εξέφρασε την θετική της γνώμη για τον διορισμό του Νίκου Ταχιάου ως προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και του Νίκου Κουρέτα, ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν αρνητικά ή επιφυλάχθηκαν δηλώνοντας «παρών» για τον διορισμό τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ δια του Νίκου Φίλη να στηλιτεύει τη κριτική της κυβέρνησης προς τους αρχαιολόγους με σκοπό τη εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, αλλά και την παλαιοκομματική κριτική να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές σε θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο.

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που εστιάστηκε στην εξέλιξη του έργου στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, αφού αναγνώρισε τη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στην υλοποίηση του έργου πλην του σταθμού Βενιζέλου, τόνισε ότι «η στάση των αρχαιολόγων δεν είναι ενιαία, σημειώνοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις δημόσιων έργων, είτε το δασαρχείο είτε οι αρχαιολόγοι δημιουργούν προσκόμματα».

Επισήμανε ότι το έργο στο σύνολό του πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2023, ενώ εξήρε το βιογραφικό του κυρίου Ταχιάου ως τεχνοκράτη λέγοντας ότι θα τον κρίνουμε όλοι μαζί με την ολοκλήρωση της θητείας του.

«Too much drama στην Θεσσαλονίκη η υπόθεση ΜΕΤΡΟ» σχολίασε ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Ταχιάος, σημειώνοντας «είμαι πρόσωπο με πολιτική δράση, υποψήφιος δήμαρχος, υποψήφιος Βουλευτής, αλλά δεν είναι η πολιτική δράση μου που με οδηγεί στην θέση αυτή, αλλά οι δεξιότητές μου από 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, είμαι τοπογράφος μηχανικός, ασχολήθηκα με ελεύθερο επάγγελμα, διορισμένος ήμουν αναπληρωτής γγ ΥΠΕΞ».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα