back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Λοβέρδος: Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν

Διαβάστε επίσης

Σκληρή ανακοίνωση Λοβέρδου μετά τη σημερινή διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, με την οποία οι εισαγγελείς Διαφθοράς κρίνουν πως προκύπτουν σε βάρος του επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας και ζητούν να ανοίξει ο δρόμος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υγείας.

«Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν! Δεν έχω ανάγκη και δε θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει: «Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας».

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή η οποία-όπως υποστηρίζει- με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον -σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο -είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.Τίποτε δεν θα περάσει!», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Φ. Γεννηματά: Να λάμψει όλη η αλήθεια για τη σκευωρία της Novartis

Απαιτούμε να λάμψει όλη η αλήθεια για τη σκευωρία της Novartis και να λογοδοτήσουν όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το σκοτεινό σχέδιο σε βάρος πολιτικών προσώπων και δικών μας στελεχών. Αυτό τονίζει σε δήλωση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με φόντο τη σημερινή διαβίβαση στη βουλή δικογραφίας απο την Εισαγγελία Διαφθοράς για το αδίκημα της δωροδοκίας κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου -χωρίς νέα στοιχεία- αποτελεί μία ακόμη σπασμωδική αντίδραση ενός υπόγειου αντι-δημοκρατικού συστήματος εξουσίας, επισημαίνει η κ. Γεννηματά και καταλήγει: Πρέπει η υπόθεση αυτή να γίνει η αφετηρία, να θωρακίσουμε τους θεσμούς και ιδίως τη Δικαιοσύνη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα