back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανώτατο Δικαστήριο της Σκωτίας: Παράνομο το κλείσιμο του Κοινοβουλίου από τον Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Παράνομη έκρινε την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον το Ανώτατο Δικαστήριο της Σκωτίας.

Αυτή η απόφαση ανατρέπει μία άλλη του ίδιου δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ο Τζόνσον δεν είχε παραβεί τον νόμο. Πάντως, η απόφαση δεν θα έχει άμεση επίδραση στην αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από το χθες το πρωί, διότι το δικαστήριο δεν έδωσε εντολή για ακύρωση της αναστολής. Την επόμενη Τρίτη αναμένεται ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του σκωτσέζικου δικαστηρίου. «Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση και θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανάγκη να προωθήσει μια ισχυρή εσωτερική νομοθετική ατζέντα. Η διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι ο νόμιμος και απαραίτητος τρόπος για να το πράξει», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κορυφαίου εφετείου της Σκωτίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα