back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 835 πλειστηριασμοί το επόμενο τριήμερο- Στο σφυρί ακίνητα επωνύμων

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 835 πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες καθώς από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και πάλι η εκποίηση ακινήτων.

Στη λίστα των πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 22.743 ακίνητα που θα εκποιηθούν έως το τέλος του χρόνου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εμπορικοί και βιομηχανικοί χώροι, πολυτελείς, εξοχικές κατοικίες, αλλά και μικρά και μεσαία διαμερίσματα, χωρίς όριο, αφού όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Συνεχίζεται το ξήλωμα της περιουσίας Βωβού

Μαγαζιά, γραφεία, μονοκατοικίες αλλά και θέσεις πάρκινγκ πλειστηριάζονται από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού. Σήμερα Τετάρτη θα πραγµατοποιηθούν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβού. Περιλαµβάνουν ένα ακίνητο-κατάστηµα 16 τ.µ., το οποίο βρίσκεται στο Agora Center, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ένα ακίνητο-γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Atrina Center, 19 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, μία διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι σε οικόπεδο 401,81 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και µία επίσης διώροφη οικοδομή στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο. Ο δεύτερος γύρος πλειστηριασµών έχει προγραµµατιστεί για τις 25 Σεπτεµβρίου και αφορά δύο ακίνητα-επαγγελµατικούς χώρους και µία θέση στάθµευσης στο εμπορικό κέντρο Atrium, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επίσης ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Πρόκειται για ένα υπόγειο 34 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ένα υπόγειο 108 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και µία θέση στάθµευσης στον δεύτερο υπόγειο χώρο του γκαράζ µε τιµή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ηµέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάµπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.599 ευρώ.

ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ Οκτώ πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του Μπάμπη Βωβού, αφορούν ακίνητα σε γνωστά εμπορικά κέντρα αλλά και μια διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι και άλλη μία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε εκποίηση το σήμα «Carouzos»

Σήμερα, αναμένεται να τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό το εµπορικό σήµα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για εµπορικό σήµα που μετρά ήδη 28 χρόνια στον χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, των δερµάτινων ειδών, των καλλυντικών και των αρωµάτων, το οποίο είχε κατοχυρώσει ο πατέρας των προαναφερομένων Αντώνης Καρούζος και είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014 λίγο προτού κατεβάσει ρολά και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι. Να σημειωθεί ότι η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Η Carouzos ιδρύθηκε το 1972, με την πορεία της έως το 2008 να είναι ανοδική, φέρνοντας στην ελληνική αγορά δηµοφιλή brands. Ωστόσο, το 2012 η εταιρεία, που βρέθηκε αντιµέτωπη µε αυξανόµενες ζηµίες, οδηγήθηκε στην υπαγωγή στο άρθρο 99, χωρίς να αποφύγει ωστόσο το λουκέτο και στα 24 συνολικά καταστήματά της.

Ακίνητα 15,5 εκατ. του Μιχάλη Γουλανδρή

Στα τέλη Σεπτεμβρίου βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα του Μιχάλη Γουλανδρή τόσο λόγω της. Πρόκειται για τέσσερα διαμερίσματα, όλα στην ίδια πολυκατοικία επί της Βασ. Γεωργίου Β’, τα οποία και θα εκπλειστηριαστούν στις 25 του μήνα. Το πιο ακριβό είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,15 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο, με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα. Η συνολική τους αξία, δηλαδή, ορίστηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ. Τα ζητήματα ρευστότητας για τον επιχειρηματία δεν φαίνεται να είναι τωρινά.

Το 2012 ο κληρονόμος και γόνος μιας εκ των ισχυροτέρων οικογενειών της Ελλάδας πούλησε την πολυτελή του θαλαμηγό «Beluga», που αποτελούσε και το πλωτό του γραφείο, αντί 3,4 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια νωρίτερα πάντως, το 2006, είχε βάλει στην τσέπη 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π&Κ Χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας ήταν μεγαλομέτοχος,

ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ που εγγράφηκε το 2014 και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Φαίνεται πως ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς τον περασμένο Μάιο δικαστικοί επιµελητές είχαν επιχειρήσει να κατασχέσουν έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών του, ύψους 50.000 ευρώ. Η κατάσχεση εντέλει δεν έγινε, και ο ίδιος ο ποινικολόγος είχε δηλώσει πως ήταν μια παρεξήγηση που λύθηκε. Περίπου την ίδια εποχή είχε αποκαλυφθεί ότι έχουν στραφεί κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευµένα και αποζηµιώσεις.

Στο σφυρί η περιουσία του Μάκη Σεριάτου

Στις 11 Σεπτεµβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η μονοκατοικία του επιχειρηματία-πρώην διαφημιστή Μάκη Σεριάτου και της συζύγου του, δηµοσιογράφου Αλεξάνδρας Καπελετζή. Ο πρώτος διατηρούσε για πολλά χρόνια µία από τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες (Ashley & Holmes), µε την οικονοµική κρίση να τον οδηγεί στην κατάρρευση, αφήνοντας μεταξύ άλλων φέσια εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, τράπεζες, ΜΜΕ. Το ησυχαστήριο της οικογένειας που αναµένεται να αλλάξει χέρια βρίσκεται στο Κεφαλάρι.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τµήµατα. Η βίλα διαθέτει και πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασµό για χρέη του ζευγαριού προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Ο πύργος Φώτη Μπόμπολα

Το πιο εντυπωσιακό ακίνητο που παραλίγο να βγει στο σφυρί είναι αυτό του Φώτη Μπόμπολα, επικεφαλής της άλλοτε κραταιάς και εντέλει πτωχευθείσας Πήγασος Εκδοτική. Πρόκειται για έναν πετρόχτιστο πύργο περίπου 800 τ.μ. σε οικόπεδο 1.286 τ.μ. που χτίστηκε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, αλλά και μια μεγάλη καλαίσθητη πισίνα. Ουσιαστικά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Μάλιστα ο πύργος κηρύχθηκε διατηρητέος ανάμεσα στα 75 κτίρια-στολίδια που ως έργα τέχνης κοσμούν το Παλαιό Ψυχικό.

Ο εν λόγω πύργος θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα ήταν η Alpha Bank, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για χρέος του πρώην μιντιάρχη ύψους 500.000 ευρώ. Το δάνειο το είχε λάβει ο επιχειρηματίας την περίοδο την «παντοκρατορίας» του την προηγούμενη δεκαετία, όταν από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Πήγασος Α.Ε. και του MEGA (Τηλέτυπος) έλεγχε τους μιντιακούς κολοσσούς της χώρας. Ο ίδιος μπορεί να εμφανίζεται ότι έχει πρόβλημα, ωστόσο η σύζυγός του, Ειρήνη Μανουσάκη, πέρυσι εισέπραξε 50 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ για την πώληση του 38% που κατείχε στη Stoiximan.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας μπήκε σε ρύθμιση κι έτσι πλειστηριασμός έχει τεθεί σε αναστολή.

Στο σφυρί το οινοποιείο του Κώστα Μπουτάρη στη Σαντορίνη

Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναµένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεµβρίου. Ηταν το 1995 όταν οι επιχειρηµατικοί δρόµοι του Kώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, µε τον πρώτο να κατοχυρώνει την ιστορική εταιρεία Mπουτάρης Oινοποιητική και τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά τον δικό του δρόµο δηµιουργώντας το Kτήµα Kυρ Γιάννης. Ωστόσο, η Mπουτάρης Oινοποιητική αντιµετώπιζε πολλά προβλήµατα και το 2017 συµφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυµελές Πρωτοδικείο Βέροιας. Ωστόσο, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συµφωνηθέντα, µε αποτέλεσµα να έχει ήδη δροµολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της Mπουτάρης Οινοποιητική στη Σαντορίνη. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασμοί των τριών ακινήτων της εταιρείας πραγµατοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank ως καθολικής διαδόχου της Εµπορικής Τράπεζας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα