back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ αισθητή στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:13 και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές και της Αττικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου σε απόσταση 31 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αθήνας και 8 χιλιομέτρων ανοικτά της Ραφήνας, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 14,6 χιλιόμετρα.

Χάρτης σεισμού 11-09-2019

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ανέφερε ότι, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, 8 χλμ ανατολικά της Νέας Μάκρης, με εστιακό βάθος 5 χλμ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στα 32 χλμ από την Αθήνα.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι. Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας δεν συνδέει τη νέα σεισμική δόνηση, με τον σεισμό του περασμένου Ιουλίου, στη Μαγούλα και επισημαίνει ότι, το ρήγμα της Νέας Μάκρης δε μπορεί να δώσει σεισμό άνω των 4,5 Ρίχτερ.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα