back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βόλτα στα Αναφιώτικα- Ιστορική γειτονιά με διαχρονικά προβλήματα

Διαβάστε επίσης

 Στις 17 Μαρτίου ήταν που ο Κώστας Μπακογιάννης από την θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων είχε επισκεφθεί τα Αναφιώτικα, ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Αθήνας που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, με στόχο να δει επι τόπου και να καταγράψει τα καυτά προβλήματα της περιοχής που είχαν θέσει οι κάτοικοι ενώπιον του τότε δημοτικού συμβουλίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, οι κάτοικοι μετά από πέντε μήνες, επανέρχονται στο ίδιο θέμα και καλούν τον Κώστα Μπακογιάννη από την θέση του νέου δημάρχου Αθηναίων να δώσει λύση στα προβλήματα τους!

Τα προβλήματα στα Αναφιώτικα

Ελλιπής φωτισμός, ανεξέλεγκτη δράση πορτοφολάδων, απουσία αστυνόμευσης και κτίρια εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα είναι από τα προβλήματα που προτάσσουν οι κάτοικοι και μέσω του 9.84 απευθύνουν νέο κάλεσμα στον Δήμαρχο πλέον Κώστα Μπακογιάννη για να τους επισκεφθεί στην περιοχή και να του εκθέσουν σε πιο αναλυτική βάση τα θέματα που τους απασχολούν εδώ και καιρό. Διευκρινίζουν δε ότι τα εγκαταλειμμένα κτήρια που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν γίνει εστίες μόλυνσης, ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας.

 

Συμμορίες

Οι κλοπές πορτοφολιών στα Αναφιώτικα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Συμμορίες που δρουν στην περιοχή ξαφρίζουν τους ανυποψίαστους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Μόλις σήμερα η πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων στα Αναφιώτικα βρήκε στα σοκάκια ένα πορτοφόλι Αυστραλού τουρίστα γεμάτο από πιστωτικές τραπεζικές κάρτες το οποίο και θα παραδώσει στην Αστυνομία εντός της ημέρας. « Καθημερινά βρίσκουμε περίπου 10 -15 πορτοφόλια άδεια πεταμένα σε διάφορα σημεία στα Αναφιώτικα. Επίσης βρίσκουμε χρησιμοποιημένες σύριγγες από άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, αντίστοιχα πεταμένα μπουκάλια από κρασί και μπύρες σε διάφορα άλλα σημεία. Η απουσία της Αστυνομίας είναι εμφανής. Η δράση των συμμοριών έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων Ελένη Ξυνού Γιαννακάκη.

Ο Δήμος Αθηναίων πριν από λίγους μήνες τοποθέτησε ειδικούς κάδους στην περιοχή μετά από αίτημα των κατοίκων και παράλληλα κάθε πρωί στέλνει υπάλληλο που φροντίζει για την καθαριότητα της περιοχής. Οι κάτοικοι ζητούν από τον δήμο να προστεθεί και απογευματινή βάρδια για την καθαριότητα μιας και επισκέπτονται τα Αναφιώτικα καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, η πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων τονίζει ότι μέχρι σήμερα από την Εταιρία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση του προβλήματος παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει ότι θα καθαριστούν και θα γίνουν όλες οι επιπλέον απαιτούμενες ενέργειες…

Η κα. Ξυνού Γιαννακάκη, όσον αφορά την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή των Αναφιώτικων, απευθύνει κάλεσμα προς τον δήμαρχο Αθηναίων για παρέμβαση του προς επίλυση του θέματος στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κλοπές

Ο κ.Νίκος Σαχάς, 81 ετών, του οποίου τον σπίτι εσωτερικά στα Αναφιώτικα επικοινωνεί με τον Βράχο της Ακρόπολης, επισήμανε ότι οι κλοπές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. « Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας όταν νυχτώνει. Τα σοκάκια είναι γεμάτα τσαντάκηδες και μεθυσμένους που τα μεσάνυχτα φωνάζουν και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε. Και σε όλα αυτά έχουμε και τον ελλειπή φωτισμό καθώς σε πολλά σημεία έχουν σπάσει ή καεί οι λάμπες, ή σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλός ο φωτισμός. Είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα μιας και προεκλογικά είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας».

  Τα αιτήματα των κατοίκων

Ειδικότερα, τα αιτήματα των κατοίκων είναι τα εξής:
-Να γίνει αποψίλωση από χόρτα και αποκλάδωση δέντρων διότι προκαλούνται συχνά καταστροφές όταν φυσά δυνατός άνεµος.

-Να γίνει συντήρηση των µονοπατιών και των πλατωµάτων. Να τοποθετηθούν επιπλέον καλαθάκια για σκουπίδια, κρουνοί για πυρόσβεση, βρύσες για πότισµα, παγκάκια, ταµπέλες.

-Να τοποθετηθούν καινούργια και πρόσθετα σώµατα ηλεκτροφωτισµού, διότι µε την πρώτη βροχή προκαλούνται συνεχείς διακοπές ρεύµατος, πολλές φορές γενική συσκότιση για µέρες.

-Και τέλος να υπάρξει συνεχή αστυνόµευση ώστε να ελαχιστοποιηθούν «οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι επιθέσεις µε απειλή και µαχαιριών» και να αντιµετωπιστούν νεαροί «υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ που ευθυµώντας εκσφενδονίζουν πέτρες και µπουκάλια τα οποία σπάνε στις αυλές» και άλλοι που «ρεµβάζουν ή κάνουν παρκούρ στα κεραµίδια και στα ταρατσάκια όλο το 24ωρο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα