back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιαβέρης: Γενοκτονία από τα τροχαία στη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

«Το 87% των θανάτων από τροχαία γίνεται σε κατοικημένες περιοχές και με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες μικρότερες των 40 χιλιομέτρων την ώρα», ανέφερε ο Τάσος Μαρκουΐζος,ο γνωστός Ιαβέρης από την περίοδο που ήταν οδηγός αγώνων, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Όπως παρατήρησε ο κ. Μαρκουΐζος, οι Έλληνες έχουν τα θλιβερά πρωτεία σύμφωνα με την Eurostat, καθώς αναδείχθηκαν ως ο πιο επικίνδυνος λαός της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την οδική τους συμπεριφορά.

«Συντελείται μια γενοκτονία στη χώρα μας,με τα περισσότερα θύματα να είναι μεταξύ 15 και 30 ετών», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι από την πιό ασήμαντη καθημερινή μας δραστηριότητα είναι 130 .000 με 140.000, όταν τα θύματα από σεισμούς και πυρκαγιές είναι περίπου 500.

Την ανάγκη να μειωθεί το όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές από τα 50 στα 30 χιλιόμετρα, επισήμανε ο γιός του Ιαβέρη, Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος,ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του παραδίδοντας σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα