back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ για Novartis: Η αλήθεια να λάμψει

Διαβάστε επίσης

Η αλήθεια να λάμψει, επισημαίνει το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση Novartis με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη να αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Η απόδοση Δικαιοσύνης είναι για εμάς ζήτημα Δημοκρατίας. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη σκευωρία της Novartis και να δούμε ποιος εμπνεύστηκε τα σχέδια, τα οποία σπίλωσαν πολιτικά πρόσωπα».

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στέκονται για αλλη μια φορά στο πλευρό του κ. Λοβέρδου με φόντο τη χθεσινή διαβίβαση δικογραφίας στη βουλή σχετικά με το αδίκημα της δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό Υγείας.

Αναδεικνύουν μάλιστα τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης επισημαίνοντας ότι ο κ. Λοβέρδος -όπως και ο ίδιος δήλωσε-δε θα χρησιμοποιήσει κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία», σε αντίθεση -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές -με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν επέλεξαν να κάνουν χρήση της κοινοβουλευτικής ασυλίας.

Παράλληλα, εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή υπενθυμίζοντας οτι και στο παρελθόν το ΚΙΝΑΛ έχει υποστηρίξει κάτι ανάλογο ακόμη και αν αφορούσε δικά του στελέχη. “Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αν έρθει στοιχειοθετημένη πρόταση στη Βουλή για οποιονδήποτε εμπλέκεται” , αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Βενιζέλου

“Ουδέν σχόλιον” από τη Χαριλάου Τρικούπη για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΚΑΙ όπου υπήρχαν σημεία με πολιτικά υποννούμενα. “Η μία σχολή σκέψης λέει, οι παρατάξεις υπάρχουν χάριν της πατρίδος. Η άλλη σχολή σκέψης λέει, αρκετά δώσαμε ως συνεισφορά στον αγώνα για την πατρίδα, πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας έστω και αν είναι μικρό ή πολύ μικρό. Εγώ, ξέρετε, ανήκω στην πρώτη σχολή σκέψης. Δεν λέω τίποτα για την δεύτερη σχολή σκέψης, δεν με εκφράζει.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος ο οποίος επίσης πρόσθεσε:

Υπάρχει η ανακούφιση από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, για αυτό έπρεπε όλες οι δυνάμεις που έβαλαν πλάτη στη διαχείριση της κρίσης και κατέβαλαν τεράστιο τίμημα, να είναι νικητές, νικήτριες, και να έχουν συμμετοχή στο γίγνεσθαι.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επανέλαβε πάντως ότι ενόψει και της προγραμματικής συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής στο τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να υπάρξει προσκλητήριο προς στελέχη που αποστασιοποίησθηκαν ή υπήρξε κάποια απόσταση το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν σε ονοματολογία.

Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Αναγέννησης

Το Κίνημα Αλλαγής – όπως εξήγγειλε η Πρόεδρος Φώφη Γενηματά στην ΔΕΘ – θα παρουσιάσει μέσα στο επόμενο διάστημα ένα επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Αναγέννησης. με 5 βασικούς στόχους. Αυτή θα είναι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας, σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, οι 5 στόχοι ειδικότερα περιλαμβάνουν:

Πρώτος στόχος: Να πετύχουμε στην μείωση των υποχρεώσεων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% του ΑΕΠ.

Δεύτερος στόχος: Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης και Δημόσιας Περιουσίας.

Τρίτος στόχος: Να στηρίξουμε την Ελληνική Μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Να δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τον μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες, με την πρόταση για ένα “Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ψηφιακής Εποχής”, που θα αξιοποιεί δημιουργικά όλες τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση.

Τέταρτος στόχος: Η στήριξη των Εργαζομένων και των ανέργων.

Πέμπτος στόχος: Η βιώσιμη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα