back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπλατ: «Φτιάξαμε ομάδα για να μείνει στην Α2 κατηγορία και όχι να ανέβει»

Διαβάστε επίσης

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ «103FM» και τόνισε πως για να δημιουργήσει ομάδα ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Α1 θα πρέπει να αλλάξει τη στάση της η ΕΟΚ.

Ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά σημείωσε ότι η δεύτερη ομάδα που έχουν δημιουργήσει οι «ερυθρόλευκοι» είναι για να παραμείνει στην Α2. Τέλος ο Μπλατ μίλησε για το Μουντομπάσκετ της Κίνας και την αποτυχία των ΗΠΑ όπως επίσης και για τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για την προετοιμασία της ομάδας:«Δουλεύουμε καλά και όμορφα, αλλά μας έλειπαν έξι παίκτες λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και μικροτραυματισμών, οπότε είναι δύσκολο να έχουμε καθαρή εικόνα ακόμη. Αλλά, έτσι γίνεται αυτό και πλέον περιμένουμε να επιστρέψουν οι παίκτες μας», δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ στον για την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού ανέφερε: «Δεν έχει να κάνει με εμένα η ομάδα που θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Έχω έναν νεαρό Σέρβο 18 ετών, ο οποίος εκτιμώ πως σε δύο χρόνια θα γίνει επιλογή στο ντραφτ. Εκείνος θα είναι στη δεύτερη ομάδα, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής βάσει κανονισμού ξένων.

Εάν αλλάξει η συμπεριφορά της ομοσπονδίας, τότε θα επιστρέψει η ομάδα στο μέλλον, στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή την στιγμή, η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι για να μείνει και όχι να ανέβει.

Για το αν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του από την ημέρα που γνωστοποίησε την πάθησή του: «Προσπαθώ να κάνω προσαρμογές στη συμπεριφορά μου, το δουλεύω και νομίζω ότι πηγαίνει καλά. Με βοηθάει σε κάποια πράγματα, αλλά έχω μία διαδικασία μπροστά μου. Μπορώ να γίνω πιο σοφός από όλο αυτό».

Για την αποτυχία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο: «Για μένα δεν είναι έκπληξη, μόνο ο κόσμος ένιωσε έκπληξη με αυτό. Μιλάμε για ένα σύνολο που δεν ήταν έτοιμο για τη διοργάνωση. Έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι ο μπάσκετ της Ευρώπης με του ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικό και τώρα θα πρέπει να το καταλάβουν οι Αμερικανοί. Δεν ήρθαν οι 15 καλύτεροι παίκτες του κόσμου που θα έκαναν τη διαφορά και γι’ αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό».

Για το πώς πιστεύει ότι ο Πόποβιτς αποδέχθηκε την πρόταση χωρίς να έχει τους καλύτερους παίκτες: «Ο Πόποβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει αν οι 15 παίκτες δεν ήρθαν. Σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι με φουλ ρόστερ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα