back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την Άνοιξη του 2020 η απόφαση για την δίκη της Χ.Α.

Διαβάστε επίσης

Έως τον Μάρτιο του 2020 αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την δίκη της Χ.Α. σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Ζώτος, στη συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε στον πολυχώρο Ρομάντσο, στο κέντρο της Αθήνας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε ειδική αναφορά για κλιμάκωση του αντιφασιστικού αγώνα και ειδικότερα για την «μάχη» που θα δοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα από το αντιφασιστικό κίνημα.

Οι κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος ξεκινούν από αύριο με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα γίνει η δίκη για την επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο « Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Θα ακολουθήσουν σειρά άλλων κινητοποιήσεων αρχής γενομένης στις 18 Σεπτεμβρίου που θα γίνει κινητοποίηση στο Κερατσίνι με αφορμή την συμπλήρωση των 6 χρόνων από την δολοφονία του Φύσσα. Αντιστοίχως, στις 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική και Διεθνής Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στην Νομική Αθήνας.

Ο επικεφαλης της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, στην ομιλία του, τόνισε ότι θα πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που αποτελούν ορμητήρια. «Σαν κίνημα καταφέραμε να πετάξουμε την Χρυσή Αυγή έξω από το Κοινοβούλιο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την κλιμάκωση των ρατσιστικών μέτρων κατά των προσφύγων και των μεταναστών, τις επιθέσεις “νόμου και τάξης” κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων στρώνει το έδαφος ξανά για τους φασίστες, τόσο της διασπασμένης Χρυσής Αυγής όσο και της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου», υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, μίλησε για την δίκη της Χρυσής Αυγής και είπε ότι τώρα στο επόμενο στάδιο θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων και για τις άλλες υποθέσεις που εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. Εκτίμησε ότι η απόφαση του δικαστηρίου συνολικά για την δίκη της Χρυσής Αυγής

«θα βγει περί τα τέλη Φλεβάρη με Μάρτη του 2020. Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος μέχρι δείξει ότι μπορούμε να βάλουμε στην φυλακή την Χρυσή Αυγή», δήλωσε καταλήγοντας.

Η Κατερίνα Θωιδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη, με αφορμή την συμπλήρωση των έξι χρόνων από την δίκη της Χρυσής Αυγής, μίλησε για κλιμάκωση του αντιφασιστικού κινήματος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να βγει καταδικαστική απόφαση.

Ο Γιώργος Τσιμουρής, αναπλ.καθηγητής στην Πάντειο σε θέματα μετανάστευσης, τόνισε ότι είναι λάθος που θεωρήθηκε ο κατάλληλος φορέας για το μεταναστευτικό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γενικότερα η αστυνόμευση παντού (με το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων) στηλιτεύοντας κατά αυτό τον τρόπο την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του δολοφονηθέντα Σαχζάτ Λουκμάν, τόνισε ότι η δολοφονία του παιδιού του και του Παύλου Φύσσα είναι πανομοιότυπες. « Έτσι δολοφόνησαν μέλη της ΧΑ και το άλλο παιδί, τον Παύλο Φύσσα, τον οποίο αισθάνομαι σαν δικό μου παιδί. Θα συμμετάσχω ειδικά για αυτό τον λόγο στην αντιφασιστική κινητοποίηση που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου»

>Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” , υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τάσσεται κατά του κλεισίματος των θαλάσσιων συνόρων από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες προσθέτοντας ότι δεν είναι αυτή λύση για την επίλυση του προβλήματος. « Που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς καμία ελπίδα;», διερωτήθηκε.

Τέλος ο κ. Κωνσταντίνου στηλίτευσε την τοποθέτηση του κ. Μαργαρίτα Σχοινάς στην θέση του Επιτρόπου. «Ο διορισμός του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του επιτρόπου της ΕΕ, ως προστάτη του “ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”(!) μας προκαλεί οργή. Θα μπει επικεφαλής σε ένα πανευρωπαϊκό πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Τώρα ο Σχοινάς αναλαμβάνει να σπρώξει επίσημα την πολιτική Σαλβίνι και Ορμπαν στην ΕΕ, στηρίζοντας την επιθετική ρατσιστική πολιτική Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα