back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ένοχοι οι Ι.Λαγός και Ν.Μίχος για ηθική αυτουργία στην επίθεση στο “Συνεργείο”

Διαβάστε επίσης

Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχος,οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Αντίστοιχα, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Από το σύνολο των ελαφρυντικών που ζητήθηκαν, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, με βάση το νέο ποινικό κώδικα. Το δικαστήριο όμως αναγνώρισε το ελαφρυντικό μόνο για έναν εκ των κατηγορουμένων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα