back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, σηματοδοτώντας την έναρξη έρευνας στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται παρενέβησαν στην εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα .

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, με βάση το Σύνταγμα, διαβίβασε το φάκελο στη Βουλή καθώς έχει στα χέρια του καταθέσεις που αναφέρονται ονομαστικά στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ,στους οποίους σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις αποδίδονται παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα , με καταθέσεις μαρτύρων.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση , για την οποία τελικά δεν προέκυψαν ενδείξεις και ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο. Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανισμού για όσους το ανέδειξαν”, τονίζει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: “Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εάν τολμάει εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία”.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με ανακοίνωση που αναφέρει ότι «Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!»

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας. Tην Τρίτη θα καταθέσει και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με αφορμή τη μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του αντιεισαγγελέα, κ. Ιωάννη Αγγελή.

Μίνα Μουστάκα – Απόστολος Χονδρόπουλος – Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα