back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Κεφαλονιά – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.

Η φωτιά στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα.

Όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Δήμαρχος Αργοστολίου – Κεφαλονιάς κ Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αρχές για προληπτικούς λόγους έδωσαν εντολή εκκένωσης του οικισμού, ενώ με ασφάλεια έχουν απομακρυνθεί περίπου 200 τουρίστες που διέμεναν σε καταλύματα της περιοχής.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος,  για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κΑι 1 ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου προειδοποιεί η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Φωτό από Kefaloniapress

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα