back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο δήμαρχος Ζακύνθου στον Αθήνα 9.84: “Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμό”

Διαβάστε επίσης

Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση στις περιοχές Κερί και Αγαλά στη Ζάκυνθο, ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης,  μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84.

Ο κ. Αρετάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμό ενώ  εξέφρασε την αγωνία του για το τι πρόκειται να συμβεί τη νύχτα στην περιοχή μια και τα μέτωπα της φωτιάς , όπως τόνισε, είναι διευρυμένα.

” Πάνω από 10 χλμ είναι τα  ενεργά μέτωπα και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί τη νύχτα στο χωριό Κερί. Ελπίζω να μην έχουμε πιο δυσάρεστες εξελίξεις γιατί ο καιρός αλλάζει συνεχώς με τους ανέμους να αλλάζουν  διεύθυνση την ώρα που η  φωτιά είναι έξω από τα τελευταία σπίτια του χωριού που είναι διάσπαρτα στον κάμπο. Ήδη έχουν καεί δύο σπίτια (μία βίλα και ένα μικρότερο) καθώς και η σκεπή από ένα ξενοδοχείο” τόνισε ο δήμαρχος, χωρίς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πρόκειται μόνο γι αυτά.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η φωτιά έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από το πρωί την ώρα που ξέσπασε στην περιοχή της Λιθακιάς . “Η φωτιά έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπιστεί πριν πάρει διαστάσεις δεδομένου ότι είχε εκδηλωθεί το πρωί και είχαμε όλη την ημέρα μπροστά μας για να την περιορίσουμε“, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρετάκης μίλησε για την παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας , Νίκου Χαρδαλιά, στη Ζάκυνθο επισημαίνοντας ότι έχει συντονίσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να ελεγχθεί πλήρως η φωτιά ενώ παράλληλα  τη νύχτα να προσπαθήσουν με τις επίγειες δυνάμεις που έχουν φτάσει με τα καράβια από κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, να περιοριστεί όσο γίνεται και να μην κινδυνεύσουν άλλα σπίτια.

Δεν παρέλειψε δε να εκφράσεις την απορία του για την έλλειψη των εναέριων μέσων την κρίσιμη ώρα του μεσημεριού που οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί: Την ώρα που έλειπαν τα αεροπλάνα, που πιθανόν είχαν πάει για ανεφοδιασμό ή λόγω αναταράξεων δεν μπορούσαν να πετάξουν,  άλλοι λένε ότι πήγαν στο Λουτράκι για να σβήσουν την  φωτιά, οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί και εκεί η φωτιά ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο. 

φωτο: imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα