back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε μαραθώνιο έχουν επιδοθεί κυβερνήσεις και αγορές σε όλη την Ευρώπη για την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, με την Αθήνα να πρωταγωνιστεί, καθώς ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς. Το σχέδιο αυτό, που θα περιλαμβάνει φορολογικά, εργασιακά και ρευστότητα και συνιστά τον επόμενο σημαντικό σταθμό στην πορεία επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Ο τουριστικός τομέας θα απασχολήσει και τις εργασίες της τετραμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας που ξεκινά σε μια ώρα.

Σε εξέλιξη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και των Δυτικών Βαλκανίων. Στόχος ο συντονισμός ενεργειών, ενόψει του σταδιακού ανοίγματος και των συνόρων

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης -μέσω ΑΝΤ1- το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν ανοιχτούς χώρους ή δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης σε υπαίθριους χώρους. Αναφορικά με τις παραλίες ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά.

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που βαρύνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η σημερινή συνεδρίαση θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες. Η πρόταση της συμπολίτευσης για να γίνει δεκτή πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ,με τους βουλευτές να προσέρχονται ανά 60 στην αίθουσα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Είναι προς το συμφέρον όλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συνυπογράψουν το γαλλογερμανικό σχέδιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις χώρες που εκφραζουν μια επιφυλακτικότητα. Επιμένει η Αυστρία η έκτακτη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη, που έχουν πληγεί, να βασίζεται σε εξοφλητέα δάνεια και όχι σε επιδοτήσεις

Μικρή πτώση καταγράφουν αυτή την ώρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,10%, ο γαλλικός δείκτης κινείται πτωτικά κατά 0,54%, ενώ ο δείκτης του Λονδίνου ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,26%. Θετικά έκλεισαν οι αγορές της Aσίας, μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι η χώρα του θα δαπανήσει συνολικό ποσό 2 δισ. Δολάρια ως αρωγή προς άλλες χώρες προκειμένου αυτές να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Πριν από λίγο ο γενικός δεικτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έδειχνε οριακές απώλειες της τάξεων του 0,65%.

Θετικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας και τη διεύρυνση των κοινοχρήστων χωρών προς όφελος κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρήσεων εμφανίζονται οι έμποροι της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Συλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλάνου ανάπλασης του κέντρου της πόλης και διεύρυνσης των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Έτοιμοι για απόδραση εκτός Αθηνών δηλώνουν οι πολίτες σε ρεπορτάζ του 9.84, με αφορμή την ελεύθερη πλέον μετακίνηση των οχημάτων από νομό σε νομό, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Στη διάθεση του δήμου Αθηναίων 14 ειδικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με τα οποία πλένονται και απολυμαίνονται πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και γενικότερα μεγάλες επιφάνειες. Ηδη -σε πρώτη φάση- χρησιμοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την πόλη. “Αναβαθμίζουμε τα εργαλεία μας και κάθε επιχείρηση έχει καλύτερα αποτελέσματα” δήλωσε ο δημαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μάνδρα Αττικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Με τη τήρηση ενός λεπτού σιγής, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε σε ειδική συνεδρίασή της ,την ημέρα μνήμης των 353.000 θυμάτων και των χιλιάδων διωγμένων Ελλήνων του Πόντου

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο δασμολογικό καθεστώς για τη μετά το Brexit εποχή που θα αντικαταστήσει τους εξωτερικούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρώντας δασμούς ύψους 10% στα αυτοκίνητα., αλλά μειώνοντας την επιβάρυνση σε εισαγωγές της εφοδιαστικής αλυσίδας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα