back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της χώρας, το απόγευμα σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία. Στο τραπέζι τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, μετά το ΌΧΙ της Γαλλίας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων – Βρυξελλών. «Η Ελλάδα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της περί μη ανάμειξης σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών», σχολίασαν διπλωματικές πηγές.

Την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής από τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι της βορειοανατολικής Συρίας θα συζητήσουν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Σότσι της Ρωσίας, την προσεχή Τρίτη. Tην ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ασκεί πιέσεις για την πλήρη εκκαθάριση της βόρειας Συρίας από τους Κούρδους μαχητές, απειλώντας εκ νέου την ΕΕ ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες.

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, έστειλε από την Πύλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας για “αυτοκρατορικές ψευδαισθήσεις”. “Έχουμε να κάνουμε με διεθνείς ταραξίες που απειλούν την ειρήνη” είπε χαρακτηριστικά αι πρόσθεσε ότι “οι μεγάλες δυνάμεις και η ΕΕ δεν νοείται να διστάζουν και να καθυστερούν στις αντιδράσεις τους όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου”.

Θύελλα αντιδράσεων στην Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να στείλει στις Βρυξέλλες ανυπόγραφο το αίτημα για παράταση του Brexit -όπως τον υποχρέωνε ο νόμος Μπεν- και ταυτόχρονα να αποστείλει δεύτερη επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την αναβολή. Θυμίζουμε ότι χθες η βουλή των κοινοτήτων υπερψήφισε τροπολογία που υποχρεώνει τον Βρετανό πρωθυπουργό, να ζητήσει σε κάθε περίπτωση, παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε να ξεκινήσει από αύριο η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων. Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην βγάζουν τα απορρίμματα στο δρόμο, καθώς, εξαιτίας των κινητοποιήσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην αποκομιδή.

 

Η φροντίδα και η αναβάθμιση όλων των χώρων αθλητισμού στην Αθήνα, δεν είναι διεκπεραιωτή εργασία. Είναι στοίχημα για το δήμο μας έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Δεσμεύεται ότι σε λίγες μέρες το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη Θερμίδα, θα παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής, με καινούργιο τάπητα, δίχτυ οροφής, τέρματα, απορροή νερού αλλά και με πλήρη φωτισμό και με επισκευασμένο το φράχτη του. Βήμα βήμα, σε όλη την πόλη, καταλήγει η ανάρτηση του Δημάρχου.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα ως τις 8 το βράδυ, αλλά και αύριο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

Δεύτερο χέρι μπαζάρ σήμερα στην Τεχνόπολη, ως τις 5 το απόγευμα. Επώνυμα ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, όλα μοναδικά και αγαπημένα, διατίθενται από ένα ευρώ, για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις και το Πηνελόπειο Ίδρυμα.

Τελευταία ημέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Σοκολάτας που φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στην Πειραιώς, στο Γκάζι. Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να το επισκεφθούν ως τις 11 το βράδυ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Με πέντε αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στις 5 παρά τέταρτο παίζουν Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης,

πέντε Ξάνθη -Άρης ,

έξι ΠΑΟΚ -Λαμία,

επτά και μισή ΑΕΚ-Βόλος

και στις οκτώ Ατρόμητος -Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα