18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων την ώρα αυτή και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, της Μεσογείων, στον Κηφισό και στους δρόμους γύρω από Σύνταγμα και Ομόνοια.

Συγκέντρωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στο Σύνταγμα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το άσυλο, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε λίγη ώρα στα Προπύλαια, πραγματοποιούν συγκέντρωση και συλλογικότητες και οργανώσεις του αριστερού και του αναρχικού χώρου.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Αύριο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και σταδιακά σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Στα 87 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απώλειες που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από την εφαρμογή των μνημονιακών ρυθμίσεων, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Πάντως, σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση από τους συνολικά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, μόνο οι 600.000 έχουν σημαντικές ελπίδες να δουν πραγματικές αυξήσεις, μέσω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, στις 11 το πρωί. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν η κατάρτιση του νομοσχεδίου που θα δίνει στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

«Παράνομη» χαρακτηρίζει την απόφαση εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Επίσης, τον καλεί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντός της προανακριτικής επιτροπής. «Το θέμα θα λυθεί θεσμικά, με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου σε ηλικία 58 ετών, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Υπηρέτησε το ναυτιλιακό / πειραϊκό ρεπορτάζ. Είχε διατελέσει και πρόεδρος του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια εκλεγόταν στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.

Διεθνή

H Χιλή δεν θα διοργανώσει την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που επρόκειτο να διεξαχθεί εκεί τον Δεκέμβριο, ούτε τη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού τον Νοέμβριο λόγω του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Πολιτισμός

Η Μυρτώ Βασιλείου επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου PLUS μαζί με τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας του δεύτερου mini album τους με τίτλο «Καταφύγιο», μας παρουσιάζουν μαζί με τους συνεργάτες τους, ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο της νέας τους δουλειάς.

Καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα