back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ στους πλανόδιους εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Τέλος στους παράνομους και πλανόδιους μικροπωλητές που είχαν γίνει καθεστώς τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός του Οικονομικού Πανεπιστημίου ( ΑΣΟΕΕ) φαίνεται πως έβαλε η ΕΛΑΣ μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις «σκούπα» που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Λίγες μέρες μετά, έξω από την είσοδο του Πανεπιστημίου και στον εξωτερικό προαύλιο χώρο, αποτελούν πλέον παρελθόν οι μικροπωλητές και τα άτομα που καθημερινά πωλούσαν λαθραία τσιγάρα. Το στοιχείο της αστυνόμευσης είναι έντονο στην γύρω περιοχή και όλοι σχεδόν στην γύρω περιοχή μιλούν για μια καλύτερη εικόνα ως προς το κομμάτι της αισθητικής παρέμβασης.

Το μεγάλο «αγκάθι» στην περιοχή είναι το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χρήστες ναρκωτικών ουσιών ακόμη και τις πρωινες ώρες στους δύο κάθετους δρομους του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Δεριγνύ και Αντωνιάδου). Κάτοικοι και φοιτητές μιλούν για τραγική κατάσταση και καλούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορε’ις να δώσει άμεσα λύση.

Στις οδους Δεριγνύ και Αντωνιάδου κάτοικοι και καταστηματάρχες μαζεύουν καθημερινά δεκαδες σύριγγες αλλά και περιττώματα. Οι δύο αυτοί δρόμοι έχουν γίνει το νέο στέκι των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες μετά την απομάκρυνση τους από το Πεδίον του Άρεως. Η εικόνα παραμενει θλιβερή παρα την έντονη παρουσία της Αστυνομίας. Το αληβερήσι των ναρκωτικών γίνεται κανονικά τις πρωινές ώρες και αντιστοιχα η χρήση των ναρκωτικών ουσιών μπροστά στα μάτια των περαστικών. «Ειδικά, τις βραδινές ώρες δεν μπορείς να περάσεις πεζός από αυτούς τους δρομους. Είναι γεμάτο εμπόρους, βαποράκια και χρηστες ναρκωτικών ουσιών. Φοβόμαστε πραγματικά . Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Οι μικροπωλητές έφυγαν αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να βοηθήσουν αυτά τα άτομα και μαζί και εμάς που δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση», δηλώνουν στον Αθήνα 9.84 φοιτητές και καταστηματάρχες.

Η Αστυνομία τις τελευταίες μέρες έχει κάνει πολλες επιχειρήσεις και σε αυτούς τους δύο δρόμους. Οι δρόμοι «καθάριζαν» για λίγες ώρες αλλά μετά από λίγο έμποροι και χρήστες επέστρεφαν πάλι στην βάση τους.

« Δεν είναι λύση η αστυνόμευση και η απομάκρυνση αυτών των ατόμων για λιγες ώρες. Τα άτομα αυτά χρειάζονται βοήθεια και σε αυτό πρέπει να σκύψουν οι αρμόδιοι φορεις ( Πολιτεία -Περιφέρεια- Δήμος-Φορείς)», σημειώνουν με νόημα οι κάτοικοι.

Θεωρούμε, καταλήγουν, ότι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης θα είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά θα μπορούν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα έτσι ώστε τα άτομα αυτά να επανενταχθούν στην ελληνική κοινωνία». Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων και η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχαν επανηλλειμμένως καταθέσει δημόσια πρόταση για την επίλυση του προβλήματος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα