back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέες παροχές έκπληξη στους 24.000 εργαζομένους της Σκλαβενίτης

Διαβάστε επίσης

Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους περίπου 24 χιλιάδες εργαζομένους της Σκλαβενίτης από την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης Σκλαβενίτης, το οποίο είναι το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση, στην ανανεωμένη επιχειρησιακή σύμβαση που λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2021 κατοχυρώνονται οι μισθοί και οι παροχές της προηγούμενης (Βασικός μισθός, ημερομίσθια, επιδόματα, δωροεπιταγές Χριστουγέννων – Πάσχα, εκπτώσεις για αγορές, δώρο τριακονταετούς προϋπηρεσίας).

Παράλληλα, ενισχύονται ειδικές άδειες, με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζομένων που έχουν μονογονεϊκή οικογένεια ή παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα:

1. Δημιουργείται νέα ειδική άδεια 10 εργάσιμων ημερών μετ’ αποδοχών για Συναδέλφους με παιδί που έχει σωματική, πνευματική ή ψυχική αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω, ανεξαρτήτως της ηλικίας του. Πρόκειται για άδεια που δεν απαιτείται από τη νομοθεσία για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

2. Η ειδική άδεια των 10 εργάσιμων ημερών ανά έτος μετ’ αποδοχών για Συναδέλφους με παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, χορηγείται πλέον ανεξαρτήτως ηλικίας του παιδιού και όχι μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους όπως ορίζει σήμερα ο νόμος για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

3. Η ειδική άδεια 6 ή 8 εργάσιμων ημερών ανά έτος που χορηγείται σε γονέα (χήρο ή άγαμο) ο οποίος έχει την επιμέλεια 2 ή 3 και άνω παιδιών χορηγείται πλέον έως ότου συμπληρωθεί το 16ο έτος της ηλικίας του παιδιού/παιδιών και όχι μέχρι τη συμπλήρωση του 12 έτους όπως ορίζει ο νόμος.

Παράλληλα σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου 2019 το πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας για τους 24.000 εργαζομένους της Σκλαβενίτης, ανεξαρτήτως της θέσης ή των ετών προϋπηρεσίας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα