back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή όπλων από τη Λέρο, χωρίς μέχρι τώρα αξιόλογα αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Επίσης, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, συνεχίζονται οι έρευνες, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της προανάκρισης σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ανακριτικές πράξεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα, ότι οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής όπλων και πυρομαχικών από την ναυτική βάση της Λέρου , βρίσκονται, ένα βήμα , πριν από την πλήρη εξιχνίαση.

Αντιθέτως, περιπλέκεται η υπόθεση, οι έρευνες επεκτείνονται σε νέα πεδία και σε άλλα πρόσωπα, καθώς μάλιστα, ο βασικός μέχρι τώρα μάρτυρας, δεν αποδεικνύεται και ιδιαίτερα αξιόπιστος. Και ακόμη, οι έρευνες ασχολούνται και με την επάρκεια ή μη του προσωπικού και την καταλληλότητα των μέσων που υπάρχουν, για την αποτελεσματική φύλαξη των αποθηκών με κρίσιμο στρατιωτικό υλικό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Ο.Υ.Κ. των Ειδικών Δυνάμεων, επιχειρούν, μέσω του αποπροσανατολισμού των ερευνών, να συγκαλύψουν ενόχους ή και ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης, για άγνωστους λόγους. Εν τω μεταξύ, οι μέρες περνούν, το θέμα φεύγει από την αιχμή της επικαιρότητας, όχι όμως και κρίσιμα ερωτήματα, όπως, που βρίσκονται τώρα τα πυρομαχικά , ποιοι κατέχουν τις νάρκες κατά προσωπικού, τα αντιαρματικά και τις αμυντικές χειροβομβίδες και κυρίως, ποιος είναι ο προορισμός τους.

Γι’ αυτό ακριβώς, οι έρευνες, δεν περιορίζονται μόνο στον εντοπισμό των δραστών, αλλά και στην αναζήτηση του χαμένου στρατιωτικού υλικού, που θα πρέπει το ταχύτερο να επιστραφεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα