back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θετική Φωνή: Ανοιχτή εκδήλωση στη μνήμη του Ζακ

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» διοργανώνει μία ανοιχτή συζήτηση, εμπνευσμένη από τη δημόσια παρουσία και παρρησία του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:00, στο Ρομάντσο (στην οδό Αναξαγόρα 3, στο κέντρο της Αθήνας), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «HIV in Greece: A political archive».

Ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh, υπήρξε κοινωνικός και δικαιωματικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής και αντιφασίστας, δυναμική drag persona, ένα βαθιά πολιτικό πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της οικογένειας της Θετικής Φωνής και των Checkpoint.

«Για όλες αυτές τις ταυτότητές του μίλησε δημόσια και διεκδικητικά, δείχνοντας πόσο σημαντικό και πόσο πολιτικό είναι να μοιράζεται κανείς την ιστορία του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

Όπως τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Θετικής Φωνής, Γιώργος Τσιακαλάκης, η οργάνωση καλεί όσες και όσους επιθυμούν, «να μιλήσουν, όπως έκανε στη ζωή του και ο Ζακ, για την κανονικοποιημένη και καθημερινή βία, τον αποκλεισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την έμφυλη βία και τον ρατσισμό».

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντιπαραβάλουν τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της πραγματικής ισότητας και της ορατότητας.

Να στοχαστούν επίσης την παρακαταθήκη και την ευθύνη που μας αφήνει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, έναν χρόνο μετά.

Να μοιραστούν τις καθημερινές εμπειρίες τους και να αναλογιστούν πόσες τέτοιες ιστορίες έχουν αποσιωπηθεί.

Ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος (1985 – 2018), έγινε γνωστός πανελλαδικά, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν πέθανε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου εξαιτίας πολλαπλών τραυμάτων σώματος.
Μετά τον θάνατό του, έγιναν αρκετές πορείες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ σύλλογοι, κόμματα, και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις, καταδικάζοντας κυρίως το φαινόμενο της αυτοδικίας.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα