back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της εργασίας, της ρευστότητας και της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό.
Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει το καθεστώς και τις προυποθέσεις έλευσης τουριστών από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.
Ελεύθερη από τις 25 Μαΐου θα είναι η μετακίνηση και προς τα νησιά, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,Νίκος Χαρδαλιάς.
Το άνοιγμα των συνόρων Σένγκεν στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, με συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη και την Παρασκευή σε Ρόδο και Πάτρα. Προειδοποιούν με κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις αρχές Ιουνίου και ζητούν την παράταση του επιδόματος ανεργίας έως ότου επαναπροσληφθούν.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, 300.000 εργαζόμενοι δεν θα βρουν δουλειά φέτος, αφού οι μισές τουριστικές μονάδες και το 35% των καταστημάτων εστίασης δεν θα λειτουργήσουν.

Συνεδριάζει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 166 οι θάνατοι. Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Ξεπέρασαν τις 323.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα από 4.897.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Στις ΗΠΑ, πάνω από 1.500 οι θάνατοι σε μία ημέρα. Το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για τη Βραζιλία, όπου καταγράφηκαν 1.200 νεκροί σε ένα 24ωρο, εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ομόφωνα ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τις προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη, καθώς και σε τμήμα της λεωφόρου Συγγρού.
Πέριξ της Ακρόπολης, δεν θα ξεπερνά τα 21 μέτρα, ενώ κατά μήκος της Συγγρού θα σταματά στα 24 μέτρα.
Με τη σημερινή νομοθεσία το ύψος των κτιρίων μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 32 μέτρα.

Σήμερα η δημοσιοποίηση της έκθεσης των θεσμών για την ελληνική οικονομία. Την εκταμίευση των 640 εκατ. ευρώ που αφορούν επιστροφές κερδών από ελληνικά ομόλογα αναμένεται να προτείνουν οι θεσμοί στο eurogroup.

Στις 12 στη Βουλή η ονομαστική μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Θα απέχουν από τη διαδικασία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπέρ.

H μόδα των take away και το πρωί. Νέοι και εργαζόμενοι παίρνουν στο χέρι τον καφέ και κάθονται στα τραπεζάκια που έχουν ήδη ετοιμάσει καταστήματα καφέ και εστίασης σε πλατείες, ενόψει του ανοίγματός τους.

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 5.12 τα ξημερώματα, είχε μέγεθος 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας.

Την πρωτοβουλία του «Αθήνα 9,84» να προάγει τη μουσική και το θέατρο μέσα από τα ερτζιανά ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Νίκη Αραμπατζή. Στην πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε, απαντώντας στη μείζονα αντιπολίτευση, στην συμβολή του σταθμού για τη στήριξη του κινήματος support art workers, η οποία θα κινηθεί σε δύο άξονες.
Στην παραγωγή νέων τραγουδιών στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και στην παραγωγή αναλογίου στους ανθρώπους του θεάτρου, δημιουργώντας ραδιοφωνικές παραγωγές.

ΔΙΕΘΝΗ
Μυστηριώδεις υπόγειοι θάλαμοι λαξευμένοι στον βράχο ανακαλύφθηκαν από Ισραηλινούς αρχαιολόγους μερικές δεκάδες μέτρα από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.
Τα διαδοχικά αυτά δωμάτια φέρεται να χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα