back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

 

Νέα έφοδο στις 4 συστημικές τράπεζες, αλλά και στο δίκτυο πληρωμών Cardlink, πραγματοποίησαν σήμερα ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή διευκρινίζει ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρκτικό βήμα, σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών, ενώ σημειώνει ότι υπήρξαν σχετικές καταγγελίες. Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο. Σημείωσε, πάντως, ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών των τραπεζών.

… “Όσα επικοινωνιακά σόου και να στήσει η κυβέρνηση, όσες εφόδους και να κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει ότι ψηφίζει στη Βουλή ασυλία για τους τραπεζίτες”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή διαβιβάζει αμελητί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, την κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επίτιμου Προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμένου, για την υπόθεση της Novartis, καθώς σε αυτήν προσδιορίζεται πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση, τη χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ως κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε παραγραφή αδικημάτων για πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis αξιολογεί ο Αλέξης Τσίπρας την άρνηση της NΔ να ψηφίσει στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης την ερμηνευτική δήλωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως αυτή είχε προταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Στην απάντησή του, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι τα θέματα που θίγει ο κ. Τσίπρας έχουν ήδη συζητηθεί εξαντλητικά.

Στη δημοσιοποίηση των 14 προγράμματων απασχόλησης για συνολικά 55.489 ανέργους, προχώρησε ο ΟΑΕΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο Διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της έρευνας του “ΑΘΗΝΑ 984” για την ανεργία στην Αθήνα. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο neo.athina984.gr.

Επίθεση με μπογιές από τον Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως. Για “θρασύδειλους τραμπούκους” έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική, όπως τη χαρακτήρισε, ενέργεια. “Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα”, σχολίασε η κ. Κεραμέως.

Στα κόμματα απεστάλη από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, το σχέδιο νόμου και η αιτιολογική έκθεση για την ψήφο των Ελλήνων εκτός Επικράτειας.

Νεκρός ο άνδρας, αλλοδαπός πιθανότατα, που εντοπίστηκε νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις του, στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μοναστηράκι. Ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ενημερώνει η ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, από το υλικό των καμερών φαίνεται ότι ο άνδρας κινούνταν βοηθούμενος από περιπατητήρα.

Προσφυγή κατά της ΚΥΑ που αφορά την έγκριση πολεοδομικών μελετών για την επένδυση στο Ελληνικό, κατέθεσαν στο ΣτΕ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στην Αττική. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, αλλά και στα ΜΜΜ – λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο neo.athina984.gr. Σε επιφυλακή θα είναι το Λαϊκό νοσοκομείο για την υποδοχή επειγόντων περιστατικών.

Την παράταση του προγράμματος του δήμου Αθηναίων “Πόλη στο Τετράγωνο” και την παραμονή τους στην Στοά Εμπόρων ζητούν οι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν σε αυτό. Στόχος η εμπορική αναζωογόνηση της περιοχής.

Διεθνή

Την κατάρριψη drone, το οποίο ανήκε σε ξένη χώρα, επιβεβαίωσε το Ιραν.

Πολιτισμός

Παραμύθια της προφορικής παράδοσης για ενήλικες αφηγούνται η Αγνή Στρουμπούλη και ο Σταύρος Παργινός τις Κυριακές του Νοέμβρη, στις 8:00 το βράδυ, στη μουσική σκηνή “Χίλιες και δύο Νύχτες”, στου Ψυρρή. Η Αγνή Στρουμπούλη μίλησε στη Βίκυ Παπαστεφάνου…

Καιρός

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική, που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.δ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα