back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γενική Απεργία σε δύο δόσεις- Πόλεμος στα συνδικάτα

Διαβάστε επίσης

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους των συνδικάτων, εν όψει της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Τρίτη. Αν συνεχιστεί η συνδικαλιστική διελκυστίνδα, τότε η Γενική Απεργία, θα πραγματοποιηθεί σε…δύο δόσεις: την Τρίτη και την Τετάρτη!

Το ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις του, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για προσπάθεια τορπιλισμού της απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με τους προσκείμενους στο Κομμουνιστικό κόμμα συνδικαλιστές, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, χρησιμοποιώντας “μαφιόζικες μεθόδους και εκβιασμούς” επιχειρεί -ουσιαστικά- την ακύρωση της απεργίας, μεταθέτοντας την ημερομηνία πραγματοποίησης της.

Στον αντίποδα, η ΓΣΕΕ χρησιμοποιώντας εξίσου σκληρή γλώσσα, κάνει λόγο για “σταλινική- κομματική μαφία, η οποία απειλεί και τρομοκρατεί” συνδικαλιστικά στελέχη, προτού τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες – μέλη της καθορίσουν την ημερομηνία της απεργίας.

Εντωμεταξύ, η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», η οποία δηλώνει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 100 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με ανακοίνωση της, καλεί οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη να προκηρύξουν απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, την επόμενη μέρα της προκαθορισμένης από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΕΚΑ για την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας, αλλά την ημέρα που φαίνεται να επιλέγουν οι οργανώσεις- μέλη της ΓΣΕΕ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα