back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεφτεδάκια με πατάτες στην σάλτσα

Διαβάστε επίσης

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για να μη μαυρίσουν. Σ΄ ένα άλλο μπολ βάζουμε λίγο ξερό ψωμί, δυο φέτες περίπου και το αφήνουμε να μουλιάσει στο νερό.

Αμέσως μετά βάζουμε τον κιμά, περίπου μισό κιλό, σ ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ένα αυγό, το ξερό ψωμί που είχαμε μουλιάσει στο νερό, καλά στημένο, λίγη ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο, αν έχετε βασιλικό και δυόσμο χλωρά, ωραία του πάει, αλλιώς και ξερά την ιδία δουλειά κάνουν, λάδι μισό φλιτζάνι περίπου, τα ζυμώνουμε καλά καλά και αφού γίνει μια λεία μάζα, την βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη, σκεφτείτε ότι θα βάλουμε μέσα και τις πατάτες και τους κεφτέδες, ρίχνουμε λοιπόν αλεσμένη ντομάτα, η δική σας η του εμπορίου, είναι καταπληκτικές, νερό, αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, δαφνόφυλλο, Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα αν έχετε, και ετοιμάζουμε τις πατάτες, δηλαδή τις βάζουμε σ ένα ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσης, βολεύει, τις αλατοπιπερώνουμε, τις… χαϊδεύουμε με λίγο λάδι και τις βάζουμε να ψηθούν, για να γίνουν σαν τηγανητές, το έχουμε ξανακάνει μαζί.

Σ’ ένα άλλο ταψάκι ίδιο, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα τοποθετούμε στην σειρά και τα βάζουμε και αυτά στο φούρνο, δίπλα δίπλα με τις πατάτες.

Τα κεφτεδάκια όταν ροδίσουν από πάνω, τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά για να πάρουν και από εκεί χρώμα, έτσι, το τηγάνισμα σιγά σιγά το κατήργησα και το αντικατέστησα με ψητά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το ίδιο σας συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς…

Όση ώρα κάνουν αυτά να ψηθούν, θα έχει ετοιμαστεί και η σάλτσα μας.

Όταν είναι έτοιμα τα ψητά μας, τα βγάζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα στρώσεις στρώσεις προσεκτικά και ξανανάβουμε το μάτι, για να πάρουν όλα μαζί δυο τρεις βράσεις, πάντα τα κεφτεδάκια είναι από κάτω και δεν φαίνονται.

Τα ταψάκια μια χρήσης τα πετάτε και γλιτώνετε τα πλυσίματα και τα πολλά σκεύη.

Το φαγητό αυτό, είναι όντως υπέροχο, συνοδεύεται καταπληκτικά με τυρί φέτα και μια ωραία πράσινη σαλάτα η λάχανο καρότο, ότι σας αρέσει περισσότερο, είναι βέβαια και ζήτημα εποχής για την σαλάτα, τώρα είμαστε στις χειμωνιάτικες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα