back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία

Διαβάστε επίσης

Στις 10.00 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής σναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της δικογραφίας για τις καταγγελλόμενες πολιτικές παρεμβάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα εισηγηθεί προανακριτική για ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι “εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια” και ότι “οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας”. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας “έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές”.

“Για νέο φθηνό τακτικισμό του κ. Μητσοτάκη”, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον “διπλά δειλό, και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη”. “Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Χθες κατά την πολύωρη κατάθεση της η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο άλλοτε επόπτης της, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής καθυστερούσε την έρευνα για τη Novartis αλλάζοντας τις εντολές της, πήρε δυο φορές εν αγνοία της απόρρητα στοιχεία δικογραφιών, υπεξήγαγε απόρρητα έγγραφα του FBI και τον Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη αρνήθηκε να παραλάβει από το FBI συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα